Persberichten Binnensticht, 10.05 uur

Utrecht, 12-04-2006

Geweld na incident

BILTHOVEN- Op dinsdagochtend werden twee personen aangehouden na een geweldsincident.

Omstreeks 16.20 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige man uit Soest zou zijn geslagen door een 22-jarige man uit Bilthoven. Even daarvoor was het broertje van de 22-jarige man, een 12-jarige jongen uit Bilthoven, heel vervelend geweest naar de 42-jarige man. Hij werd het zat en had de jongen een draai om zijn oren gegeven. Hierop rende de 12-jarige direct naar huis om zijn broer te halen. Die ging gelijk verhaal halen bij de 42-jarige man en gaf hem enkele klappen.

Door de politie werd de 22-jarige man aangehouden en later werd de 12-jarige jongen op het bureau aangehouden. Na verhoor konden zij huiswaarts keren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

ZEIST Bij een snelheidscontrole op de Oude Woudenbergseweg Zandweg op dinsdag 11 april tussen 09.00 en 11.00 uur kregen 30 bestuurders ter plaatse een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 80 km/u.

54 Bestuurders krijgen de bekeuring toegezonden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u. Verder kregen 8 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en 1 kreeg een bekeuring voor het niet handenvrij bellen.

Weer een andere automobilist kreeg een bekeuring wegens het in gevaar brengen van het verkeer. Hij hield met één hand een pvc goot vast die naast hem op de voorstoel stond en met een lengte van ongeveer 5 meter door het open dak naar buiten stak.