Deltion College


Deltion College slaat 842ste paal nieuwbouw

Het Deltion College bouwt een nieuwe onderwijs-en leefwereld in Zwolle. Dinsdag 11 april is hiervoor feestelijk de 842ste paal geslagen. Studenten van de opleiding Kunst & Cultuur speelden een prominente rol tijdens deze officiële handeling. Zij gaven het startsein voor het heien van deze paal met daarop volgend het activeren van de ` vlammenzee' en de confetti.

Voorafgaand aan het slaan van de paal richten een drietal sprekers het woord tot de genodigden. Met korte toespraken gaven zij aan wat het belang is van de nieuwbouw voor Deltion, maar ook voor de gemeente Zwolle. Dhr. Ron Akkerman, voorzitter van het College van Bestuur van Deltion; "De campus biedt een nieuwe leeromgeving aan in Zwolle, waar studenten maatwerk kunnen verwachten. Het biedt studenten, maar ook medewerkers, een stimulans om de eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Door de unieke opzet, elf gebouwen verbonden door een boulevard, wordt het een kleinschalige én uitdagende leeromgeving" Burgemeester van de gemeente Zwolle dhr. Henk Jan Meijer, gaf aan wat de voordelen van de campus zijn voor de bewoners van de wijk Holtenbroek. "De campus wordt een kleurrijke leeromgeving. De nieuwe locatie biedt veel faciliteiten aan, waar ook de bewoners van Holtenbroek gebruik van mogen maken. De campus wordt de kleurrijke toegangspoort aan het begin van deze wijk." Tot slot vertelde Dhr. Jan Decker van architectenbureau AGS, ondersteund door plaatjes, over de bijzondere opzet en uitstraling van de campus: Zwolle en de regio kan trots zijn op Deltion!". Na afloop van de toespraken werden de genodigden, begeleid door de studenten Kunst & Cultuur, naar het bouwterrein gebracht, waar de 842ste paal geslagen werd. Uit symbolisch oogpunt stopte een student een capsule, met daarin de bouwtekeningen, in de heipaal. Met forse slagen, en op het ritme verschijnende vlammen, werd de paal in enkele seconden de grond ingejaagd. Het heien van de paal sloot af met een regen van confetti.

842ste paal

Op 2 maart 2006 was het zover. De eerste paal van de nieuwbouw zou geslagen worden. Helaas gooide het weer roet in het eten. Een prachtige witte deken lag binnen enkele minuten over Zwolle. De sneeuw veroorzaakte een verkeerschaos in en rondom Zwolle en ook het heien werd stopgezet. De officiële plechtigheid is op het laatste moment afgeblazen en is verzet naar een andere datum. De eerste paal werd op deze manier de 842ste paal.

Nieuwbouw

De nieuwbouw van Deltion wordt een campus met een uniek pakket aan hoogwaardige voorzieningen voor studenten en het heeft een bijzondere uitstraling. Een leefomgeving die past bij het onderwijs dat Deltion voor ogen heeft: persoonlijk, plezierig en praktijkgericht. Leren in de praktijk. Niet alleen op stage, maar ook op school in een realistische en inspirerende leeromgeving. Het ontwikkelen van kennis, vaardigheden, en houding wordt bevorderd door het uitwisselen van ervaringen en het ontmoeten van inspirerende mensen. Een wereld met mogelijkheden en kansen voor onze studenten om het beste uit zichzelf te halen. Juist door het campusconcept is Deltion in staat om maatwerk te bieden.

Datum: 12-04-2006

---