OUNL verzorgt omvangrijk opleidingstraject bij ISC

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Woensdag 12 april zijn de handtekeningen gezet onder de vierjarige samenwerkingsovereenkomst tussen de Open Universiteit Nederland en ISC (ICT-Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid), waarbinnen een omvangrijk opleidingstraject wordt uitgevoerd. Inmiddels zijn meer dan 80 medewerkers van het Softwarehouse van ISC begonnen aan een opleiding bij de Open Universiteit.

Voor elke deelnemende werknemer is na een uitgebreide intake, een individueel opleidingsplan opgesteld. Dat plan is gebaseerd op het functieniveau dat de medewerker heeft of ambieert, de kennisbehoefte van het Softwarehouse, de omvang en inhoud van de opleiding en de hoeveelheid tijd die daarvoor nodig is. Als referentiepunt voor het opleidingstraject heeft ISC gekozen voor de wetenschappelijke opleiding Technische informatica van de Open Universiteit. De meeste medewerkers volgen nu een bachelor- of masterprogramma, maar een aantal mensen heeft gekozen voor losse cursussen. Daarnaast willen enkele mensen promoveren en krijgen zij de gelegenheid om dit binnen de nu afgesloten samenwerkingsovereenkomst te doen. Omdat ISC de professionalisering van zijn medewerkers hoog in het vaandel heeft staan, betaalt ISC de opleiding en neemt de helft van de studietijd voor zijn rekening.

Het hoogwaardig onderwijsmateriaal van de Open Universiteit is specifiek gemaakt om zelfstandig te bestuderen. Naast de zelfstudie, krijgen de studenten in dit in-company-traject twee-wekelijks groepsbijeenkomsten waarin men het geleerde met de docent en medestudenten bespreekt en toepast in opdrachten. Bovendien wordt samen met collega's weer 'in de schoolbanken zitten' als erg motiverend ervaren. Tijdens de studie blijft de link met de praktijk zichtbaar. Het opleidingstraject biedt de mogelijkheid om processen binnen het Softwarehouse en geheel ISC onder de loep te nemen. Er kan bijvoorbeeld casuïstiek ingebracht worden bij een aantal onderdelen van de studie.

Over ISC
ISC (ICT-Service Coöperatie Politie, Justitie en Veiligheid) is gespecialiseerd in en gericht op adequate, betrouwbare en passende ict-oplossingen voor politie, justitie, brandweer en ambulancezorg en de overige ketenpartners in de Openbare Orde en Veiligheidssector in Nederland. Binnen ISC ontwikkelt en beheert het Softwarehouse de softwarepakketten voor haar klanten.

Over de Open Universiteit Nederland
De Open Universiteit Nederland loopt voorop in de toepassing van nieuwe technologieën en onderwijskundige inzichten. Naast complete wetenschappelijke opleidingen biedt de Open Universiteit Nederland ruim 350 cursussen aan. Ook ontwikkelt de Open Universiteit Nederland steeds meer opleidingen op maat voor bedrijven en instellingen.