Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 april 2006

Politie controleert bromfietsen

Hengelo

Dinsdagmorgen 11 april hield de politie aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo van 07.30 tot 09.00 uur een controle op bromfietsen. In totaal werden 21 bromfietsen gecontroleerd. Acht bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben en werden bekeurd. Hoogst gemeten constructiesnelheid was hoger dan 2 kW, terwijl maximaal 0,5 kW is toegestaan. Verder werd een bromfietser bekeurd omdat hij geen bromfietscertificaat kon tonen. Toen een van de bromfietsers door een motoragent naar de controleplek werd gedirigeerd, zag hij kans er vandoor te gaan. De motoragent kon hem echter achterhalen. De bromfiets is meegenomen naar het politiebureau en zal alsnog technisch gecontroleerd worden. De bestuurder van de bromfiets krijgt in ieder geval proces-verbaal voor het niet voldoen aan de vordering. Als hij zijn bromfiets niet in orde heeft, zal ook daarvoor proces-verbaal worden opgemaakt. (06-045150)

Bestuurders gecontroleerd

Oldenzaal

De politie hield dinsdagmorgen 11 april in Oldenzaal op meerdere locaties een verkeerscontrole. Van 07.15 tot 09.15 uur werd op de Kalheupinklaan het verkeer uit beide richtingen gecontroleerd op snelheid. 17 automobilisten overschreden de maximum snelheid en werden hiervoor bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur terwijl maximaal 50 km per uur is toegestaan. Van 10.15 tot 12.00 uur controleerde de politie het verkeer op de Schipleidelaan. 9 automobilisten hielden zich niet aan de maximum snelheid en werden bekeurd. Verder werden 5 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van een autogordel, (06-045275)

Bromfietser gewond

Den Ham

Dinsdagavond 11 april vond omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats tussen een auto en bromfiets op de Hallerhoek in Den Ham. De bromfietser, een 17 jarige jongen uit Hellendoorn, week in een flauwe bocht iets teveel naar links uit en botste frontaal tegen een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 51 jarige man uit Den Ham. De 17 jarige jongen raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-045519)

Verkeerscontroles Dinkelland

Resultaten verkeersdag 11 april Dinkelland

Dinkelland

Op dinsdag 11 april heeft de afdeling Dinkelland van de politie Twente in het kader van de maandelijkse Dinkellandse verkeersdag, op verschillende plekken in de gemeente het verkeer gecontroleerd. In Dinkelland wordt iedere maand een dag gepland, waarbij een groot aantal medewerkers van de afdeling wordt ingezet voor het houden van verkeerscontroles. Op basis van klachten van burgers, die binnenkomen bij de wijkagenten, en op basis van eigen bevindingen van politiemedewerkers wordt op specifieke plekken in de gemeente gecontroleerd. Dinsdagmorgen hield de politie met behulp van de lasergun snelheidscontroles op de Bisschopstraat in Weerselo en de Laagsestraat in Oud-Ootmarsum. In beide straten geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Vier bestuurders reden te hard en werden bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur. 's Middags werd in de gehele gemeente een rijdende controle gehouden. Hierbij werden acht personen bekeurd, te weten zeven automobilisten en een bromfietser. De automobilisten kregen proces-verbaal wegens het niet dragen van een gordel (5x), het niet in het bezit zijn van een rijbewijs en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. De bromfietser werd bekeurd omdat zijn bromfiets een te hoog vermogen bleek te hebben.

Over het algemeen hielden de weggebruikers zich keurig aan de regels. De politie in Dinkelland kijkt dan ook terug op een succesvolle verkeersdag. (06-045359)

Bedrijfsongeval

Goor

Een 19 jarige man uit Lelystad, medewerker van een bedrijf aan de Breukersweg in Goor, raakte dinsdagmiddag 11 april ernstig gewond aan zijn hand toen hij in het bedrijf bezig was met werkzaamheden aan een schaafmachine. De 19 jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal een onderzoek instellen. (06-045377)

Auto gestolen

Rijssen

Een 26 jarige vrouw uit Rijssen deed aangifte van diefstal van haar auto, een donkerblauwe Audi 80 met kenteken TL-19-JL. De auto stond geparkeerd aan De Ronde Maat in Rijssen en werd daar in de avond/nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april weggenomen. (06-045609)

Fietsster aangereden

Enschede

Op dinsdag 11 april vond om 08.24 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster op de kruising Jupiterstraat/Saturnusstraat in Enschede. Een 32 jarige Enschedese automobilist reed over de Saturnusstraat en reed op genoemde kruising rechtdoor. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links over de Jupiterstraat naderende 47 jarige Enschedese op haar fiets. Bij de aanrijding die volgde kwam de 47 jarige te vallen en met haar hoofd op het wegdek terecht. De 47 jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-045147)

Rijden onder invloed

Enschede

De politie hield op woensdag 12 april om 00.04 uur een 40 jarige Enschedeër aan op de Wesselerbrinklaan in Enschede wegens het niet voldoen aan vordering. De 40 jarige hinderde de politie namelijk tijdens hun werk. De 40 jarige weigerde weg te gaan, ondanks meerdere vorderingen door de politie. De politie hield daarop de 40 jarige aan. De verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed en bleek met een auto te zijn gekomen. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,35 promille. De 40 jarige bleek tevens niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt voor genoemde overtredingen proces-verbaal op. (06-045552)

Gestolen auto aangetroffen

Enschede

Op dinsdag 11 april werd om 10.00 uur een als gestolen gemelde auto aangetroffen aan de Blikkersmaatweg in Enschede. De auto, een grijze Renault 19 met het kenteken DP-JB-55, werd op 7 april gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Watermolenweg in Haaksbergen. De 23 jarige eigenaar uit Haaksbergen deed hiervan aangifte. De politie heeft de auto voor sporenonderzoek laten afslepen. (06-042828/045210)

Man mishandeld door ex

Enschede

De politie kreeg op dinsdag 11 april om 15.18 uur het verzoek om met spoed te gaan naar een woning aan de Oliemolensingel in Enschede in verband met een mishandeling. De 35 jarige bewoner wachtte hen op met een gezwollen gelaat. Hij vertelde zojuist met een houten knuppel vol in zijn gezicht te zijn geslagen door zijn ex-vriendin, een 32 jarige Enschedese. Daardoor miste hij nu tevens een aantal voortanden. De 32 jarige was bij hem in de woning geweest om spullen op te halen. Ineens had ze een houten knuppel gegrepen en hem daarmee geslagen. Daarna was de 32 jarige er op haar fiets vandoor gegaan. De politie nam de houten knuppel in beslag. Aan de hand van het door de aangever opgegeven signalement van de 32 jarige kon de politie de verdachte op de Hogelandsingel aanhouden. De 32 jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-045375)

Verstoring openbare orde

Enschede

Op dinsdag 11 april werd om 18.04 uur een ruzie gemeld tussen een aantal personen aan de Noorderhagen in Enschede. Er was daarbij sprake van messen. De politie werd daar tijdens het gesprek met de groep door een van hen, een 42 jarige Enschedeër uitgescholden. De 42 jarige werd daarop onmiddellijk aangehouden, hetgeen gepaard ging met verzet en bedreigingen in de richting van de agenten. De verdachte werd geboeid en met enig geweld in de dienstauto geplaatst. Kort na de aanhouding bracht een andere persoon uit het groepje een mes aan het politiebureau en verklaarde dat dit mes door de 42 jarige was weggegooid, kort voor de komst van de politie. De verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol en bleef zich verzetten en dreigementen uiten. De politie sloot de verdachte daarom in eerste instantie ter ontnuchtering op. De verdachte zal daarna worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. (06-045475)

Afval gedumpt

Enschede

De politie trof op maandag 10 april tijdens de surveillance aan de Schukkinkweg een tiental vuilniszakken aan, waarna een onderzoek werd ingesteld. Uit dit onderzoek werd de identiteit van de dader achterhaald. De verdachte betrof een 27 jarige Enschede. Uit dit onderzoek werd de identiteit van de dader achterhaald. De verdachte betrof een 27 jarige Enschedeër te zijn. De verdachte had een van zijn woningen verhuurd. Toen de huurders met stille trom waren vertrokken, bleef een grote hoeveelheid vuilniszakken bij de woning achter. De 27 jarige had daarop de vuilniszakken op een aanhangwagen gepakt en deze aan de Schukkinkweg gedumpt. De milieupolitie zal een proces-verbaal tegen de verdachte opmaken. (06-044819)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --