Woensdag 12 april te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 12-04-2006 o Woensdag 12 april 2006 brengt Politie Hollands Midden samen met Politie Haaglanden tijdens het TV-programma 'Team West' van RTV West de volgende zaken onder uw aandacht:

Politie zoekt eigenaren sieraden (Leiden) Eind vorige maand heeft de politie in Leiden een aantal goederen aangetroffen bij een bekende inbreker. Het gaat onder meer om horloges, sieraden en twee schilderijen. Vermoedelijk zijn de spullen gestolen bij woninginbraken. De goederen zijn waarschijnlijk niet veel geld waard, maar ze hebben ongetwijfeld emotionele waarde voor de nog onbekende eigenaren. Bovendien denkt de politie een aantal woninginbraken op te kunnen lossen als bekend wordt waar de spullen vandaan komen.

In de uitzending van woensdag 12 april wordt een deel van de goederen getoond. De politie is op zoek naar mensen die de spullen herkennen als hun eigendom.

Mocht u één of meerdere goederen herkennen als uw eigendom, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Leiden via 071-5249039.

Automobiliste rijdt opzettelijk fietsers aan (Den Haag) In de nacht van donderdag 16 maart op vrijdag 17 maart 2006 rond 01.00 uur is een automobiliste op de Zoutmanstraat in Den Haag opzettelijk tegen een aantal fietsers gereden. Zij fietsten op drie fietsen in de richting van het Prins Hendrikplein/Laan van Meerdervoort. Op de Zoutmanstraat liep een vrouw op de rijbaan. Één van de fietsers waarschuwde de vrouw door te bellen. Hierdoor ontstond een korte woordenwisseling. Hierna zijn de fietsers doorgereden. Ter hoogte van het Prins Hendrikplein werden de fietsers aangereden door de vrouw die eerder op straat liep. Ze is zelfs over een fiets heen gereden.

In de auto zaten twee vrouwen en twee mannen. Het gaat om twee blanke vrouwen van 20 tot 30 jaar oud. Ze hebben een slank en tenger postuur en een lengte van 1.70-1.80 meter lang. Ze hadden lang, zeer licht blond haar. Ze droegen een strakke broek. Mogelijk droeg één van een donkerkleurig jasje, mogelijk met goudkleurige stukken op de schouders.

Over de mannen is bekend dat ze goed gebouwd zijn. Eén van de mannen heeft kort, donker haar met een slag, is ouder dan 30 jaar en hij heeft een flinke buik. Hij droeg een zwart lederen jas.

De auto waarin de vier reden is een wat ouder hoekig model gezinsauto. Mogelijk rood van kleur.

Heeft u informatie over deze poging tot moord, belt u dan met de recherche van bureau Karnebeek via 070-4241500.

Overval bij pinautomaat (Den Haag) Op maandag 27 maart 2006 rond 09.45 uur heeft er een overval plaatsgevonden bij de geldautomaten van de Fortisbank aan de Dierenselaan in Den Haag. Twee mannen drongen de kluisruimte achter de automaten binnen. Daar waren op dat moment twee medewerkers van een bedrijf bezig de geldautomaten bij te vullen. De overvallers dreigden met een vuurwapen en ze eisten geld.

Na de overval zijn de daders te voet gevlucht. Daarbij zijn ze in ieder geval de trambaan overgestoken.

Verschillende getuigen hebben een witte Ford Focus zien rijden. Deze kan mogelijk van de daders zijn. De politie wil hier dan ook meer over weten. Ook als deze auto niet van de daders is wil de politie graag in contact komen met de inzittende van deze auto. Het kan zijn dat deze mensen dan meer hebben gezien.

De daders zijn twee mannen van mogelijk Noord-Afrikaanse afkomst van 22 tot 25 jaar oud. Ze hebben keurig geknipt zwart krullend haar, dat van achteren is opgeschoren. Ze droegen zwarte bomberjacks en donkere broeken.

Reportage: Artikel 6 wegenverkeerswet Sinds begin dit jaar besteedt de politie extra aandacht aan artikel 6 van de wegenverkeerswet. Dat wil zeggen dat ongevallen met zwaargewonden of doden uitgebreid worden onderzocht. Wie zich niet aan de verkeersregels houdt en een verkeersongeval met slachtoffers veroorzaakt, loopt het risico vervolgd te worden vanwege het plegen van een verkeersmisdrijf.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt downloaden. De opnames blijven de hele week na de uitzending online op deze website staan.

Productie Team West

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.