Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

12 april 2006

Zutphen - waarschuwing voor "stofzuiger monteurs"

De politie adviseert in overleg met het bedrijf BOB Kirby Services uit Voorthuizen-Barneveld alert te zijn voor lieden die zich als monteurs uitgeven en bij particulieren reparaties aan Kirby-stofzuigers verrichten. Een inwoner uit Zutphen deed aangifte van oplichting en bleek bezocht te zijn door twee mannen die voor een behoorlijk cash te betalen bedrag zijn stofzuiger repareerden. Toen de echte monteur van het bedrijf een paar dagen later kwam, bleek de reparatie niet juist te zijn uitgevoerd.

Eerbeek - bekeurd na klachten

De wijkagent heeft op dinsdagmiddag (11/4) en woensdag (12/4) op verschillende tijdstippen en locaties in Eerbeek snelheidscontroles gehouden. Hierbij werd vooral op plaatsen gecontroleerd waarover hij tijdens zijn wijkwerkzaamheden klachten had gekregen over te hard rijdende auto's.

Zo stond hij woensdag tijdens de ochtendspits in de 30 km zone aan de Boerenstraat. Terwijl ouders met hun kroost richting school fietsten, reden maar liefst 38 van de 120 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 57.

Woensdag stond hij twee maal op de Loenenseweg en hier reden van de 244 passanten 59 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82.

Dinsdag stond hij aan de Coldenhovenseweg en de Veldkantweg. Ook hier mag men maar 30 km en 101 bestuurders reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 km en alle overtreders kunnen een bekeuring in de bus verwachten..

Zutphen - Fietser gewond

Een 45-jarige automobilist uit Zutphen verleende op dinsdag (11-04) rond 07.10 uur geen voorrang aan een 53-jarige plaatsgenote op de fiets op de rotonde Ooyerhoekseweg / Jo Spierlaan. De fietsster werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Zutphen - Diefstal motor

Vanaf een parkeerplaats aan de Van Drinenstraat werd op dinsdag (11-04) overdag een motorfiets ontvreemd. De motor was afgesloten met een stuurslot en een kettingslot. Het voertuig is van het merk Yamaha, type FZ 750, in de kleuren rood/zwart/grijs, kenteken MG-92-NY. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze diefstal. Zij kunnen zich melden via 0900 8844.

Wilp - Dieven vangrail betrapt

De politie heeft op dinsdag (11-04) rond 18.45 uur twee mannen (26 en 37) uit Deventer op heterdaad aangehouden bij diefstal van een hoeveelheid oude vangrail op de Fliertweg. De politie trof een witte bestelbus met daarachter een reeds goed gevulde laadbak aan. Beiden werden ingesloten voor nader verhoor.

Warnsveld - Volktuin vernield

Op maandagmiddag (11-04) ontdekte een 67-jarige Zutphenaar dat er vernielingen waren gepleegd in zijn volkstuin aan het Kerkpad . De dader had onder meer planten afgeknipt, een beeld, gereedschap en een waterpomp vernield. De hoogte van het schadebedrag is niet bekend. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Zutphen - defecte vrachtwagen zorgt voor stremming

Het verkeer op de Nieuwe IJsselbrug en directe omgeving heeft woensdagochtend behoorlijke hinder ondervonden van een vrachtwagencombinatie met pech. Even na 10.00 uur reed een chauffeur (gegevens nog niet bekend) over de Nieuwe IJsselbrug (N 348) vanaf Zutphen richting de rotonde. Hij strandde met pech en dit zorgde voor een aanzienlijke file, waarbij het verkeer zelfs op de Den Elterweg stil kwam te staan. Agenten uit Brummen hebben het verkeer bij de rotonde geregeld en om 11.30 uur was de combinatie afgesleept.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --