Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

12 april 2006

Oene - Man verzet zich met vuur en bijl tegen aanhouding

Een 57 jarige man uit Oene heeft zich dinsdagmorgen (12/4) met een bijl en vuur in zijn woning verzet tegen zijn aanhouding door de politie. De man diende te worden aangehouden op verdenking van een in februari dit jaar gepleegde vernieling van een gemeentelijke riool-pompkast vlak bij zijn woning. Door de vernieling functioneerde het riool in de buurt niet meer. Bij een poging om de pomp te repareren, werden de monteurs door de man bedreigd. Bij eerdere pogingen van de politie om hierover met de man in gesprek te raken weigerde hij alle medewerking, waarna, in overleg met de officier van justitie, tot aanhouding werd besloten. Toen de politie dinsdagmorgen bij de woning van de man arriveerde bedreigde hij hen vanuit zijn woning met een bijl. Nadat er politieassistentie was gearriveerd en men zijn woning binnen wilde gaan,stichtte hij brand in zijn woning vlak bij de toegangsdeur. De politie zag kans om de man veilig uit zijn woning te halen en over te brengen naar het bureau. De brand bleef beperkt en kon door de politie snel met een poederblusser en een emmer water worden geblust. De brandweer werd gealarmeerd en heeft nog enig nabluswerk verricht. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Putten - Benzinedieven aangehouden

De politie heeft in samenwerking met de marechaussee op dinsdagmiddag (11-04) twee mannen ( 30 en 31) uit Georgië aangehouden na het tanken zonder betaling en diefstal van pakjes frisdrank bij een benzinestation langs de A28. De auto van het tweetal werd in beslag genomen wegens een verlopen kenteken en het niet verzekerd zijn. De 31-jarige bestuurder was in het bezit van een geldig rijbewijs. De mannen werden na verhoor overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Harderwijk - Politie zoekt bestelwagen Op maandag (10-04) werd rond 13.45 uur een 8-jarige jongen uit Harderwijk aangereden door een onbekend automobilist. De jongen fietste op de Flevoweg, tussen de Burg. de Meesterstraat en de Laan 1940 - 1945, toen hij van achteren werd aangereden door vermoedelijk een grijze bestelwagen, met daarop een afbeelding van een manspersoon met een kwast (oid) in zijn hand. De bestuurder (niet bekend of het een man of een vrouw was) stapte uit en vroeg hoe het ging. De knaap was echter zo geschrokken dat hij meteen naar huis liep. Daar werd schade aan de fiets geconstateerd. De jongen hield een pijnlijke elleboog en knie aan de aanrijding over. De politie wil graag in contact te komen met de bestuurder voor de schadeafhandeling via telefoonnummer 0900 8844.

't Harde / Harderwijk - Drankrijder Een 47-jarige automobilist uit 't Harde bleek bij een politiecontrole op dinsdag (11-04) rond 22.40 uur op de Eperweg in 't Harde onder invloed van alcohol. De man blies 0,75 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - drankrijder geeft valse naam op Bij een 23-jarige automobilist uit Ermelo werd op woensdag (12-04) rond 01.50 uur op de Tonselsedreef te Harderwijk alcoholgebruik geconstateerd. Hij blies 0,57 promille. Hij gaf een valse naam aan de politie op en ging er vandoor toen hij werd aangehouden. Na een korte sprint door een politieman kon hij weer worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar gaf na enige tijd zijn juiste naam op. Als snel bleek hij had gereden terwijl zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. De jongeman is ook een BB-er (Beginnende Bestuurder) van wie deze overtreding geregistreerd wordt. De politie maakt proces-verbaal op.

Nunspeet - Drankrijder na rijbewijs nu ook auto kwijt De politie heeft dinsdagavond (11/4) een 45 jarige man uit Hierden aangehouden nadat bij een controle op de Elektraweg in Nunspeet bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 2,1 prom. Hattem - Waardevolle schilderijen gestolen Bij een woninginbraak aan de Veldweg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag (11/12-04) zes waardevolle schilderijen ontvreemd. Aan de achterzijde van de woning werd de keukendeur opengebroken. De schilderijen bevonden zich in de woonkamer. De bewoners werden wakker door gestommel maar de vogels bleken reeds gevlogen. De politie stelt een onderzoek in en getuigen die iets van de inbraak hebben gezien of daarover informatie hebben wordt gevraag te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Nunspeet - Handhavingsdienst politie Nunspeet Drankrijder is na rijbewijs nu ook auto kwijt Tijdens een speciale handhavingsdienst heeft de politie dinsdagmiddag en - avond (11/4) in Nunspeet gecontroleerd op gordel, snelheid en alcohol. Op de Industrieweg een 45-jarige automobilist uit Hierden gecontroleerd die onder invloed van alcohol bleek. Hij blies bij 2,15 promille. Bovendien bleek dat het rijbewijs kortgeleden wegens drankgebruik was ingevorderd. Na overleg met de officier van justitie werd wegens deze recidive zijn auto in beslag genomen. De politie maakte proces-verbaal op.

Tijdnes de controles werden ook de volgende boetes uitgedeeld: Stationsplein 1x voor niet verlenen voorrang (personenauto) Oenenburgweg 1x voor niet verlenen voorrang (bromfiets) Plesmanlaan 8 x voor snelheid (hoogste 70 km daar waar 50 mag) 14 x blaastest. Allen de "P" van prima 1 x voor het niet bij zich hebben kenteken bewijs.

Wezep - Hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft op dinsdagmorgen (11-04) in een schuur aan de Komijnakker een hennepkwekerij opgerold. Er werden 48 hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. De bewoner, een 28-jarige man, werd aangehouden en verhoord. Omdat hij uit een eerdere veroordeling nog een dag gevangenisstraf tegoed had werd hij ingelsoten.

In de middaguren werd dinsdag (11/4) werd ook een kwekerij ontmanteld in een woning aan de Houthakkersweg in Wezep. In meerdere vertrekken werden hennepplanten aangetroffen. In totaal nam de politie 728 oogstrijpe planten in beslag. Ook de benodigde apparatuur werd ter vernietiging in beslag genomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De Nuon zal naar verwachting een navordering opleggen. In het pand werd een 29 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangetroffen. Hij werd aangehouden en na verhoor ten behoeve van de vreemdelingendienst ingesloten.

Vaassen - 114 bestuurders te snel

De politie heeft bij een snelheidscontrole op dinsdagmiddag (11-04) op de Apeldoornseweg aan 114 bestuurders een boete uitgereikt voor het overschrijden van de maximum snelheid. Er werden ruim 700 passanten gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur waar 50 km is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --