Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uitgeverij BCM redt redactie van muziekblad Jazz

Nieuwe uitgave in samenwerking met North Sea Jazz

Amsterdam/Eindhoven, woensdag 12 april 2006

De redactie van het muziekblad Jazz gaat verder bij Uitgeverij BCM. Per direct zet de redactie daar zijn werk voort aan de uitgave van een muziekblad over jazz, soul, blues, world en latin.

De titel voor de uitgave wordt "Jazzism". Het blad zal in mei in de winkels komen, opnieuw met een vaste cd, en wordt samengesteld door de voltallige groep journalisten bij dag- en weekbladen die eerder Jazz maakten.

Met de overstap is de voortzetting gegarandeerd van een redactie die al 29 jaar bestaat. Uitgever BCM stak de reddende hand toe aan de makers van Jazz nadat deze vorige week collectief opstapten bij Argo Media Groep.

BCM sluit voor het blad tevens een overeenkomst met het advertentiebureau van het North Sea Jazz Festival.

"Wij lezen zelf het blad al jaren", zeggen BCM-directeuren Paul en Eric Bruger. "Het wordt zeer fraai gemaakt. Het bevat goede verhalen en prachtige fotografie. De redactie bereikt bovendien, niet onbelangrijk, een zeer interessante doelgroep. Wij zijn een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar bestaat en 21 tijdschriften uitgeeft. Deze titel zien we als een hele mooie aanwinst."

BCM besloot de redactie onderdak te bieden, nadat het muziekblad Jazz niet meer tijdig verscheen. "We hebben de directie van Argo Media, na het opstappen van de redactie, gelijk ook aangeboden om de titel en abonnees over te nemen. Dat bleek vooralsnog niet mogelijk. Abonnees die met de redactie mee willen, kunnen echter rekenen op een hartelijk welkom."

De redactie stapte vorige week na ampel overleg op bij uitgeverij Argo Media, in navolging van de redacties van Squeeze en Aloha. De uitgever kon zijn verplichtingen tegenover de redactie niet meer nakomen en kon Jazz al geruime tijd niet meer tijdig laten verschijnen. Door alle problemen werd het maartnummer geschrapt en bleven abonnees verstoken van hun blad plus cd.

Uitgeverij BCM voegt met Jazzism een titel toe aan zijn portfolio van special interestbladen. BCM geeft ook de bladen Voetbal Magazine en Duik Magazine uit en is marktleider in de tijdschriften over de paardensport, met ondermeer het blad De Hoefslag. Eric Bruger: "We zitten aan de bovenkant van de markt. Een muziekblad over jazz, blues, soul en latin past daar heel goed in. Het gaat om lezers met een hoge opleiding, een brede interesse en een bovenmodaal inkomen."

De woordvoerder van de redactie, hoofdredacteur Bert Huisjes, zegt blij te zijn met het "prachtige aanbod". "We zijn benaderd door meer uitgevers, maar bij met deze uitgever was er gelijk een goede klik. Al jaren wordt het blad dat we maken erg goed gewaardeerd bij onze lezers. We willen voor hen blijven schrijven. Vanuit de muziekwereld hebben we al tal van felicitaties ontvangen. Zij zijn blij dat er een hoogwaardig muziekblad blijft bestaan, gemaakt door bekende namen."

Het eerste nummer van Jazzism zal op 9 mei worden gepresenteerd tijdens de persconferentie van het North Sea Jazz Festival, dat dit jaar voor het eerst in Rotterdam wordt gehouden.

Voor aanvullende informatie


- Directeur Uitgeverij BCM, Eric Bruger: 06-55326572, www.bcm.nl


- Namens de redactie, hooofdredacteur Bert Huisjes, 06-10944735


- Advertentiebureau Van den Berg, Eddy van den Berg, 038-4220364