AutoRai

Donkervoort een van de favorieten in Monaco

(4/12/2006)
Als eerbetoon aan het ronderecord op de Nürburgring werd de D8-270 RS geïntroduceerd: een gelimiteerde versie waarvan slechts 25 exemplaren worden gebouwd. Op verzoek van de organisatie van Top Marques Monaco reist Donkervoort eind april met twee van de 25 exemplaren af naar Monaco om de D8-270 RS aan een groot internationaal publiek te tonen. Groot was de internationale belangstelling voor Donkervoort nadat de fabrikant in 2004 het ronderecord van een gerenommeerde Duitse sportauto fabrikant op de Nordschleife (Nürburgring) verbrak. Maar het Duitse merk gaf zich niet zomaar gewonnen en pakte de titel in 2005 weer terug. Nog groter werd vervolgens de belangstelling toen in dat zelfde jaar het record op de Nordschleife opnieuw door Donkervoort werd verbroken.

Van 20 tot en met 23 april wordt in het prestigieuze Grimaldi Forum in Monaco âThe luxury and supercar showâ Top Marques georganiseerd. Deze show wordt voor de derde achtereenvolgende keer gehouden en mag zich ook dit jaar weer op een bijzonder grote belangstelling verheugen. Deelname aan de show is slechts weggelegd voor enkele van de meest exclusieve automerken ter wereld. Donkervoort is dan ook bijzonder vereerd met de uitnodiging van de organisatie van Top Marques om met de D8-270 RS naar Monaco te komen. Nog niet eerder kreeg de pers de mogelijkheid de RS van dichtbij te bekijken en de organisatie maakt graag van de gelegenheid gebruik om de Europese primeur te hebben.

Winnaar Concours dâElegance in Monaco
Het grootste gedeelte van de verkochte autoâs vindt een weg in onder meer Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Monaco is dan ook precies de goede plek om de internationale pers en potentiële klanten de speciale D8-270 RS te tonen. Niet alleen heeft Monaco veel bekendheid uit de racerij, ook is het de uitvalsplaats voor veel rijken der aarde die daar even hun ontspanning zoeken. In totaal worden er in Monaco drie autoâs getoond.

Een van de RSâen die op Top Marques Monaco de show gaat stelen op de Donkervoort stand is een rode D8-270 RS Sport, die begin april nog het Concours dâElegance won dat in de fabriek in Lelystad werd gehouden. De andere twee autoâs die meegaan zijn een grijze D8-270 RS Race en een donkerblauwe D8-210 Sport.

BedrijfsautoRAI.nl