Persberichten stad Utrecht, 16.15 uur

Utrecht, 12-04-2006

Aanrijding tegen een boom

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Joseph Haydnlaan een aanrijding plaats waarbij een bestuurder met zijn auto tegen een boom reed en gewond raakte.

Een 22-jarige bestuurder uit Zeist reed omstreeks 22.45 uur met zijn auto over de Joseph Haydnlaan. Getuigen zagen dat de bestuurder zijn auto niet meer onder controle had en het voertuig in een slip raakte.Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een boom in de middenberm. De bestuurder zat op het trottoir en was gewond aan zijn hoofd. De man werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie minderjarige aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond drie jongens aangehouden omdat zij verdacht werden van het plegen van een diefstal.

Door getuigen werd omstreeks 19.55 uur naar de politie gebeld omdat zij drie jongens zagen lopen met een laptoptas. De politie ging op zoek naar de jongens en trof één van hen in het parkje aan de Moezeldreef aan. Bij het zien van de politie gedroeg hij zich verdacht. Hij werd aangehouden. Aan de hand van een signalement kon de politie de twee andere verdachten eveneens in het parkje aanhouden. De laptoptas werd in de bosjes aangetroffen. De drie verdachten - 14, 15 en 17 jaar oud allen uit Utrecht werden voor verhoor in gesloten op het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag en avond twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.50 en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Steenovenweg en de Kroonstraat. In totaal werden 75 bromfietsen gecontroleerd. 39 Bestuurders hadden alles in orde. Voor de overige 36 bestuurders werden 53 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat, ondeugdelijke remmen en het maken van verkeersovertredingen. Een persoon werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Dief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor een diefstal.

De bewaking van het UMC in Utrecht belde omstreeks 14.30 uur naar de politie omdat zij een man hadden aangehouden voor het plegen van een diefstal. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige man uit Utrecht op één van de kamers een portable dvd speler van een patiënt had weggenomen. De bewaking greep snel in en kon de Utrechter aanhouden. Op het bureau bleek dat de verdachte een veelpleger was. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij winkel aan de Burgemeester Reigerstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 12.50 uur dat een man zich verdacht in de winkel ophield en artikelen in zijn zak stopte. Eenmaal voorbij de kassa werd de 49-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats door het personeel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op het Tolsteegplantsoen vond dinsdagmorgen een straatroof plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 18-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 11.30 uur over het Tolsteegplantsoen in de richting van de Toermalijnlaan. Plotseling werd de man van achteren aangevallen en tegen de grond gewerkt. De tas van het slachtoffer werd van hem afgepakt en de verdachte wilde achter op een gereedstaande scooter springen. Toen dit door onbekende reden niet lukte rende de verdachte weg. Het slachtoffer bleef met letsel aan armen en benen achter.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden op gestolen motorscooter

UTRECHT- De politie heeft dinsdagmorgen twee jongens aangehouden voor het rijden op een gestolen motorscooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten een motorscooter met twee opzittenden rijden over de Theemsdreef. De beiden personen 14 jaar oud en afkomstig uit Utrecht - droegen geen helm en de motor was niet voorzien van een kentekenplaat. De agenten konden de bestuurder op de Lahoredreef tot stoppen dwingen.

Hierbij viel de motorrijder en liep licht letsel op. Uit onderzoek bleek dat de motorscooter gesloten was en gesignaleerd stond. Tevens werd bij één van de twee jongens een rijbewijs aangetroffen op naam van een ander persoon. Beiden werden voor verhoor ingesloten.