Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 12 april 2006

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

BREDA: Dinsdagmiddag is in de rechtbank aan de Sluissingel een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd rond 15:30 uur door de parketpolitie aangehouden. Bij binnenkomst van de man in het gebouw vond de functionaris in zijn jas een vlindermes. De politie nam de man mee naar het bureau voor verhoor. Het verboden mes is in beslag genomen. Het openbaar ministerie legde de man een boete op van 120 euro. Het verschuldigde bedrag werd direct door de Bredanaar voldaan, waarmee de kous af is. Na verhoor is hij heengezonden.

Politie Breda Zuidoost houdt verkeerscontrole: 19 bekeuringen

BREDA: De politie van het team Breda Zuidoost heeft dinsdag aan de Ulvenhoutselaan, Baronielaan en Minister Nelissenstraat een verkeerscontrole gehouden. Acht automobilisten gingen op de bon, omdat zij zonder gordel reden. Negen autobezitters vonden een bekeuring tussen de ruitenwisser voor het fout parkeren van hun auto. Op de Baronielaan verdwenen de gegevens van twee autos in het boekje van een agent vanwege het negeren van een verbod om linksaf te slaan.

Fietser onder invloed van alcohol veroorzaakt aanrijding

BREDA: Bij een verkeersongeval op de Meidoornstraat zijn dinsdagavond een fietser en bromfietser gewond geraakt. Een 38-jarige fietser uit Breda reed in de richting van de Tuinzigtlaan. De man verleende geen voorrang aan een tegemoetkomende 20-jarige bromfietser uit Breda, toen hij linksaf het trottoir op wilde rijden. Beide bestuurders kwamen ten val en liepen schaafwonden op. Het ambulancepersoneel verleende ter plaatse eerste hulp. De 38-jarige Bredanaar bleek onder invloed van alcohol op zijn fiets te zitten. De politie nam hem mee naar het bureau om een ademanalyse af te nemen. De uitslag van deze test was 655 ug/l. Na verhoor mocht hij niet naar huis, maar is hij ingesloten voor het ondergaan van een nog openstaande gevangenisstraf van 49 dagen.

Jongens aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: De bedrijfsbeveiliging van een winkel aan de Kruisvoort heeft woensdagmorgen twee 14-jarige inwoners van Breda aangehouden. De jongens werd op heterdaad betrapt bij diefstal van twee MP3-spelers. De politie heeft het tweetal meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het duo bekende de diefstal en is overgedragen aan de ouders.

Gestolen bestelauto teruggevonden

CHAAM: In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Baarleseweg een bedrijfsauto gestolen. De eigenaar van het voertuig parkeerde de Mercedes Vito dinsdag rond 22:00 uur op een parkeerterrein. Woensdagmorgen rond 07:00 uur ontdekte de man dat zijn voertuig was ontvreemd. Een getuige meldde de politie in de loop van woensdagmorgen dat de bus stond geparkeerd aan de Alphensebaan. Agenten troffen de zwarte Vito daar aan, het interieur van de auto was voor een deel gesloopt.

Politie controleert ruim 1000 automobilisten op snelheid

STANDDAARBUITEN: De politie heeft woensdag aan de Molendijk een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van 242 automobilisten. Van hen reden er 57 harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u. ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdag aan de Rijsdijk een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van 817 automobilisten. Van hen reden er 68 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers