April 2006

"Salzburgse Almenweg": 350 km wandelen voor genieters Gezellig wandelen van alpenweide naar alpenweide. In een rustig tempo, zodat u in alle rust kunt genieten van het prachtige uitzicht over indrukwekkende landschappen, de gezonde berglucht en van de stilte van de bergen en meren. Op tal van plekken langs de wandelroute staan de typische berghutten, die niet alleen het landschap verfraaien, maar ook uitnodigen tot een gezellig bezoek om uit te rusten van het wandelen in de alpenweide.
Nieuw: Salzburgse Almenweg
De "Salzburgse Almenweg", die dit jaar wordt geopend, leidt 350 km lang door de bergwereld van Pongau over 120 alpenweiden. Wandelliefhebbers hebben in het SalzburgerLand de keuze uit maar liefst 550 berghutten. Geen enkele andere regio in Oostenrijk kan dit evenaren, wat SalzburgerLand tot een wandelbestemming bij uitstek maakt. In elke hut worden de wandelaars hartelijk ontvangen met de lekkerste specialiteiten van de alpenweide zoals verse melk, kaas, boter, kwark, yoghurt, brood, spek of een zelfgebrande schnaps.

Onder de berghutten die zich langs de Salzburgse Almenweg bevinden, vind je klinkende namen zoals de "Bürgerbergalm", de "Buttermilchalm" of de "Schlossalm", maar ook minder bekende namen zoals de "Weissenhofalm", de "Fallhausalm" of de "Kögerlalm", die bij de berggeiten als echte geheime tips gelden.
Een ontspannen pauze in een van de berghutten biedt niet alleen de lokale ambachtelijke gerechten maar ook een fantastisch bergpanorama zoals de Bischofsmütze, Dachstein, het Tennengebirge, de Hochkönig en natuurlijk de door het eeuwige ijs bedekte drieduizend meter hoge top van de Hohe Tauern.

Traject van de Salzburgse Almenweg
Het gehele traject is bewegwijzerd met het symbool van de gentiaan. Ongeveer 90 procent van het traject verloopt op een hoogte van 1.000 tot 2.000 meter. De weg leidt door bijna alle gemeenten van de regio Pongau, maar voert slechts tien keer door een dorpscentrum. Deze tien dorpen - Bad Gastein, Hüttschlag, Kleinarl, Flachau, Forstau, Radstadt, Filzmoos, St. Martin am Tennengebirge, Pfarrwerfen en Lend - zijn daardoor ook de ideale plaatsen om de Almenroute te beginnen. Wie het liever wat rustiger aandoet, kan vanuit elke plaats in Pongau kleinere deeltrajecten van de "Salzburgse Almenweg" verkennen. Bijzonder aan te bevelen zijn echter meerdaagse wandelingen waarbij men de gelegenheid heeft om in een berghut te overnachten. Zelfs wanneer de benen na een verkwikkende nacht in de berghut nog wat zwaar zijn van de klim de dag tevoren, doet het uitzicht op de zonsopgang en op de bergtoppen dit snel vergeten.

Almenweg-gids met gedetailleerde beschrijving
Een gids met de gedetailleerde beschrijving van de in totaal 31 etappes zal vanaf het voorjaar 2006 kosteloos verkrijgbaar zijn. Hierin wordt voor alle etappes beschreven: het vertrekpunt, de bodemgesteldheid, de wandeltijd, de lengte van het traject, de moeilijkheidsgraad, de wegbeschrijving, de mogelijkheden om een berghut te bezoeken, het profiel van het traject en verschillende bezichtigingtips.

Over TMC
TMC is een marketing-, communicatie- en representatiebureau, gespecialiseerd in de toeristische branche (business to business en business to consumer) en gevestigd in hartje Amsterdam. Het bureau, in 1995 opgericht door Susan van Egmond, heeft door de jaren heen een enorme ervaring opgedaan en een groot internationaal netwerk opgebouwd in de toeristische sector en de mediawereld. TMC-kernwoorden zijn: merkgericht denken, creatief, professioneel, betrokken, nuchter en hands-on mentaliteit.

Meer informatie Salzburgerland Tourismus Gesellschaft: www.vakantie.salzburgerland.com
Meer informatie TMC: www.travelmc.com

Noot voor de redactie (