Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

KidsCom (Nationale Kinderkrant) en Visible TV presenteren met trots: Nationale Kids TV

Doelgroep: Kids 9-14 jaar
Zender: Jetix
Datum: Vanaf 12 april iedere woensdag en zaterdag
Tijd: Woensdag 14.00 uur
Lengte: 22 minuten
Herhaling: Zaterdag 14.00 uur
Aantal: 13 afleveringen
Periode: 12 april t/m 8 juli

Amsterdam, 11 april 2006

Heb jij een talent dat de wereld echt móet zien? Weet jij hoe kinderen aan de andere kant van de wereld leven? Wil jij je eigen website, maar weet je niet hoe je die moet maken? Weet jij al wat je later wilt worden? En hoe werkt een achtbaan eigenlijk? Voor het antwoord op deze en nog veel meer vragen is er vanaf 12 april nog maar 1 programma dat je moet zien: Nationale Kids TV!

Iedere week rijdt presentator Leon Krijgsman met de beetje gekke DJ Ronnie in de enige echte dj bus naar een provinciehoofdstad in Nederland. Wat zijn die ook alweer? Dat zie je vanzelf! Het zijn er in ieder geval 12. Met de hoofdstad Amsterdam erbij kun je dus dertien afleveringen lang veel, heel veel, zien.

Nationale Vlaggenrace
Wat dan? Nou, wat dacht je van scholen die iedere week tegen elkaar strijden in het spannende vlaggenspel? Kids uit groep 7 en 8 moeten in de Nationale Vlaggenrace zoveel mogelijk vlaggen bij elkaar spelen. Aan de hand van vragen over filmpjes en stellingen kunnen de scholen vlaggen winnen. Leon is de quizmaster en DJ Ronnie is de verstrooide regisseur die de leuke filmpjes instart.

Digi Report
Daarnaast voert iedere week een aantal kinderen van de school een opdracht op de computer uit. Bijvoorbeeld het maken van hun eigen website! Daarvoor moet je zoeken naar informatie op het internet, leren hoe je op de beste manier foto's of filmpjes kunt maken, deze kunt uploaden en bewerken, etc.

De Professionals
Hoe wordt een mega glijbaan ontworpen en hoe werkt een achtbaan? Elke week bezoeken onze professionals een bijzondere locatie waar zij zich verdiepen in de technische beroepen van de mensen die daar werken. Te gekke technici vertellen hoe leuk het kan zijn om te werken in de techniek.

Daarnaast informatie over de allerleukste beroepen, een interactief verkeersjournaal, kinderen die zelf de sterren interviewen en kinderen met een toptalent die op TV laten zien wat zij kunnen.

Crossmediaal concept
Nationale Kids TV is een crossmediaal concept. De diverse onderdelen uit het televisieprogramma komen terug in de Nationale Kinderkrant en via de website www.nationalekidstv.nl.

De Nationale Kinderkrant bestaat sinds 2001 en wordt op dit moment 8 x per jaar verspreid op ruim 1.000 basisscholen in Nederland en via individuele abonnees. Het bereik van het medium is 300.000 kinderen, leerkrachten en ouders/verzorgers per uitgave.

Mede mogelijk gemaakt door
Nationale Kids TV wordt geproduceerd door Visible TV in opdracht van KidsCom. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Kennisnet, OTIB, Terre des Hommes en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat.

-Einde bericht-

(