Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
tevens uitnodiging aan de pers
11 april 2006

Kliniek voor kinderesthetica PerfectKids maakt plaats voor nationale scholencompetitie Ga voor gezond!

Directeur E. Koning van PerfectKids heeft naar aanleiding van de verontwaardigde reacties besloten de deuren van zijn kliniek voor kinderesthetica dicht te houden. Hij kiest voor een beter alternatief: Ga voor gezond!, de nationale scholencompetitie.

Directeur Eric Koning, voormalig arts in Medisch Centrum West, geeft aan dat de maakbaarheid van onze wereld natuurlijk beperkt is. "Een groeiend aantal kinderen is te dik, beweegt te weinig, ontbijt niet of drinkt op steeds jongere leeftijd alcohol. Maar een gezonde leefstijl hebben we zelf in de hand. De school is dé plek om kinderen te bereiken en gezond gedrag van kinderen te bevorderen. Het is erg leuk om op school en thuis bezig te zijn met gezondheid en veiligheid. Want een gezonde school werkt en leert beter. Daarom kies ik voor Ga voor gezond!"

Ga voor gezond!
Met Ga voor gezond! worden de thema's gezondheid en veiligheid structureel op de agenda van basisscholen gezet. De competitie is bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool. De competitie start in schooljaar 2006/2007 met het invullen van de Ga voor gezond!-test door kinderen, hun ouders/verzorgers en leerkrachten. Dit kan op de website www.gavoorgezond.nl. Met onderwerpen als voeding, beweging, sociale omgeving en een gezond en veilig schoolklimaat wordt vastgesteld welke thema's extra aandacht verdienen.

Eind september krijgen scholen het lespakket toegestuurd en kunnen ze aan de slag. De leerlingen krijgen opdrachten waarmee ze punten kunnen verdienen. Hoe intensief de scholen met de competitie aan de slag gaan en met welke gezondheidsthema's, bepalen ze zelf. Scores worden ingevuld op www.gavoorgezond.nl, waarmee de scholen interessante prijzen kunnen winnen zoals nieuwe materialen voor de gymzaal, een herinrichting van het schoolplein of een muzikaal optreden.

Aanmelden
Basisscholen kunnen zich nu inschrijven voor Ga voor gezond via www.gavoorgezond.nl of via het competitiesecretariaat: tel (020) 535 68 15, e-mail info@gavoorgezond.nl.


---

Uitnodiging aan de pers
U bent uitgenodigd om kennis te maken met de Ga voor gezond!-competitie tijdens een informele perslunch op woensdag 12 april om 12.30 uur in het Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX in Amsterdam. Eric Koning zal dan de inschrijving voor de competitie officieel van start laten gaan samen met kinderen van de openbare basisschool Piet Hein in Amstelveen. Na afloop is er gelegenheid voor interviews.

Voor meer informatie en voor aanmelding voor de perslunch kunt u contact opnemen met Margriet van Dijk, telefoonnummer (0348) 43 76 19 of e-mail communicatie@gavoorgezond.nl. Of kijk op www.gavoorgezond.nl Hier vindt u tevens beeldmateriaal (drukwerkkwaliteit) om te downloaden.

De nationale scholencompetitie Ga voor gezond! is een initiatief van het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ. Realisatie geschiedt in samenwerking met het Astma Fonds, Consument en Veiligheid, MuisWijs!, Nationale Hoorstichting en NISB. De competitie wordt mede mogelijk gemaakt door ThiemeMeulenhoff, uitgever van leermiddelen. Hoofdsponsors van de scholencompetitie zijn Knorr, Univé Verzekeringen en Yakult. De competitie wordt ondersteund door de Ministeries van LNV en VWS en wordt gecoördineerd door Ideëel+.