Gemeente Elburg


Publicatie 11 april 2006

Week 15

1. Besluitenlijst raadsvergadering 30 maart 2006
2. Portefeuilleverdeling college gemeente Elburg
3. Bekendmaking inwerkingtreding verordening
4. Omleiding busroute lijn 100 i.v.m. aanleg rotonde Veldbloemenlaan
5. Werkzaamheden Oostendorperstraatweg

6. Verkeersbesluit fiets- en voetpaden Groene Hart
7. Terinzagelegging ontwerpbesluit vrijstelling artikel 19, lid 1, WRO t.b.v. tuincentrum "De Nieuwstad"

8. Afsluiting Eikenlaan gedeeltelijk

9. Vergadering welstands- en monumentencommissie
10. Oproep deelnemers Regionaal Veteranendefilé Noord-West Veluwe
11. Informatie Senioren / Fietsen en Tai Chi
12. Afvalnieuws door uw brievenbus!

13. DE EERSTE SNELTOETS !!!!!!!!

14. Feestelijke opening De Wildemaet

15. Afgegeven vergunningen

16. Natuur- en Landschapsverordening 1997

17. Wet milieubeheer / Kennisgeving besluit
18. Wet milieubeheer / bekendmaking melding
19. Wet milieubeheer / kennisgeving besluit
20. Afgegeven bouw- en sloopvergunningen


---

_______________________

Besluitenlijst raadsvergadering 30 maart 2006

De heren E. Rietkerk, J. Krooneman, B. van Loo en J. Hensbergen zijn toegelaten en beëdigd als raadslid.

De heren H. Wessel, G. van der Velde, G. Wijnne en B. Bossenbroek zijn beëdigd tot wethouder.

De raad heeft de heren W. Hoeve, W. Schaap en H. Visser benoemd tot lid van het Algemeen Bestuur van de Regio Noord Veluwe.

De raad heeft de heer G. de Haan benoemd tot lid van de Archiefcommissie.

De raad heeft de heer A.W.V. Banken benoemd tot lid van de rekenkamercommissie.

De raad heeft de Algemene plaatselijke verordening gewijzigd vastgesteld.

De raad heeft een krediet van 315.000 euro ter beschikking gesteld voor de planontwikkeling van woningbouw aan de Heidezoom te 't Harde.

De raad heeft ingestemd met de begroting van het zwembad "De Hokseberg". De SGP is om principiële redenen tegen.

De raad heeft ingestemd met het beleidsverslag Wet Werk en Bijstand het het beleidsplan WWB.

De raad heeft ingestemd met de financiering van de verbouwing van 't Huiken ten behoeve van de bouw van een zorgloket. Hiertoe is een rentedragende lening van EUR 400.000,- verstrekt aan de Vereniging Gemeenschapscentrum Elburg.

De raad heeft EUR 62.500,- beschikbaar gesteld voor de realisatie van 30 extra parkeerplaatsen achter het gemeentekantoor te Oostendorp.

terug

Portefeuilleverdeling college gemeente Elburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg heeft het aanbreken van de nieuwe collegeperiode aangegrepen om de portefeuilleverdeling over de collegeleden opnieuw te bezien. In de vergadering van 4 april 2006 is de portefeuilleverdeling voor de komende vier jaar vastgesteld. Ook deze periode bestaat het college uit burgemeester, drie full-time wethouders en een part-time wethouder. (Wethouder Gerrit Wijnne is 50% wethouder)

Ten opzichte van de vorige periode zijn er verschuivingen op de vakgebieden: informatie & automatisering, natuur- en landschapsbeleid, financiën, toerisme & recreatie, coördinerend wethouder binnenstad en wijkgericht werken.

Burgemeester drs. H. Visser heeft de portefeuille: bestuurszaken, bestuurlijke samenwerking, brandweer en rampenbestrijding, burgerzaken, communicatie, informatie en automatisering, interne zaken en facilitaire dienstverlening, juridische aangelegenheden, openbare orde en veiligheid, organisatie en personele zaken.

Wethouder Henk Wessel is de eerste loco-burgemeester. Hij heeft de portefeuille: afvalstoffenbeleid en -beheer, havenexploitatie, ondersteuning burgemeester in het kader van de ambtelijke reorganisatie, natuur- en landschapsbeleid, aanleg, beheer en onderhoud van: begraafplaatsen, groenvoorzieningen, pleinen, rioleringen, speelterreinen, straten en wegen, verkeer en vervoer, waterbeheer en milieuzaken.

Wethouder Gerard Van der Velde is de tweede loco-burgemeester en heeft de volgende zaken in portefeuille: algemeen maatschappelijk werk, arbeidsvoorziening, bibliotheekwerk, wet werk en bijstand, cultuur, dorpshuizen en gemeenschapsaccommodaties, gehandicaptenvoorzieningen, gezondheidszorg, jeugd- en jongerenwerk, huiselijk geweld, kinderopvang, kunst, museum, muziekonderwijs, onderwijs, ouderenwerk, sociale vernieuwing, sociale werkvoorziening, sociaal-cultureel werk, streekarchivariaat, sportzaken, vluchtelingenzorg, volwasseneducatie, vormings- en ontwikkelingswerk, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkgericht werken.

Wethouder Bert Bossenbroek is de derde loco-burgemeester en heeft in zijn portefeuille: economische aangelegenheden, grond- en gebouwenbeheer (aan-, verkoop, verhuur, ingebruikgeving, e.d.), ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, grondexploitatie, kadaster, toerisme en recreatie en coördinerend wethouder binnenstad.

Wethouder Gerrit Wijnne is vierde loco-burgemeester en heeft de volgende zaken in portefeuille: bouw- en woningtoezicht, monumentenzorg, stads- en dorpsvernieuwing, traject BOVAR/IIVR en financiën.

terug

Bekendmaking inwerkingtreding verordening

De raad maakt bekend dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd is vastgesteld in de vergadering van 30 maart 2006. Aan de APV is toegevoegd dat ook lichthinder kan worden aangepakt. Tevens is het artikel over terrassen onder het hoofdstuk openbare orde en veiligheid geplaatst. Deze wijzigingen treden per 1 mei 2006 in werking. Het gewijzigde onderdeel met betrekking tot het parkeren van vrachtwagens treedt in werking zodra het vrachtwagenparkeerterrein gereed is.

De APV ligt ter inzage bij de Stafafdeling, Bestuurszaken.

terug

Omleiding busroute lijn 100 i.v.m. aanleg rotonde Veldbloemenlaan

Als gevolg van de aanleg van de rotonde in de Oostelijke Rondweg - Veldbloemenlaan, zal gedurende twee weken (17 t/m 28 april) de busroute lijn 100, niet stoppen bij de haltes aan de Veldbloemenlaan. Dit zijn de haltes bij de Zilverschoon en de haltes bij De Voord. De bus zal de route van lijn 200 volgen. Tijdelijk stopt de bus bij het gemeentehuis (op de oude halteplaats) en bij de eerste halte aan de klokbekerweg. Op zaterdag 29 april volgt de bus zijn oude route weer.

terug

Werkzaamheden Oostendorperstraatweg

In de week van 17 t/m 21 april zullen er werkzaamheden aan de Oostendorperstraatweg worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden thv het verlengde van de nieuw aangelegde weg (Kruidenlaan). Dit zijn werkzaamheden in het kader van de fietsaansluiting vanaf de Kruidenlaan naar de Oostendorperstraatweg.

In de week van 24 t/m 28 april zal de Oostendorperstraatweg enkele dagen zijn afgesloten i.v.m. asfalteringswerkzaamheden. Het verkeer zal dan worden omgeleid via De Weeren.

terug

Verkeersbesluit fiets- en voetpaden Groene Hart

In het bestemmingsplan Groene Hart komen een aantal paden voor gebruik uitsluitend door voetgangers, terwijl andere paden ook bedoeld zijn voor (brom)fietsers.

Het verkeersbesluit waarin het gebruik van deze paden is vastgelegd, ligt van 12 april t/m 23 mei 2006

ter inzage bij de afdeling Projectontwikkeling en Verkeer. Gedurende dezelfde periode kan beroep worden ingesteld (zie colofon).