Ingezonden persbericht


Published: 08:00 12.04.2006 GMT+2 /HUGIN /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354470

USG People verkoopt Luzac

Almere, 12 april 2006, 08u00.

USG People N.V. maakt bekend dat het verwacht overeenstemming te bereiken met het management van Luzac Holding B.V. over een management buy-out, tezamen met Rabo Participaties B.V.

USG People N.V. is enig aandeelhouder van Luzac Holding B.V., moedermaatschappij van onder meer Luzac College en InterCollege. Het besluit tot verkoop is genomen in het kader van de verdere uitvoering van de vastgestelde strategie van USG People, waarbij deze niet-arbeidsmarktgerelateerde opleidingsactiviteiten worden vervreemd.

Luzac College is opgericht in 1983 en is marktleider in Nederland op het gebied van versnelde opleidingen in het voortgezet onderwijs. Luzac College is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Luzac College is eveneens actief op Curaçao onder de naam Nieuw Abel Tasman College. InterCollege is opgericht in 1979 en biedt in Nederland HBO-opleidingen aan voor management-, marketing- en communicatiefuncties.

Luzac Holding heeft circa 110 vaste medewerkers in dienst en is actief vanuit 21 vestigingen. Het aantal aan de organisatie verbonden docenten bedraagt ruim 300. In 2005 realiseerde Luzac Holding een omzet van 17 miljoen euro.

Luzac Holding zal haar activiteiten als een zelfstandig bedrijf voortzetten vanaf het moment dat de management buy-out is afgerond.

De verwachte boekwinst, welke onbelast is, bedraagt circa 19 miljoen euro en zal in het tweede kwartaal van 2006 worden toegevoegd aan de resultaten van USG People.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Véronique Hellemans
Corporate Director
Corporate Communications
+ 31 (0)36 529 94 39
vhellemans@usgpeople.com

Profiel USG People

USG People biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van human resources, opleiding & training en customer-careservices. De groep, met hoofdzetel in Almere, Nederland, is actief in 11 Europese landen - Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. In 2005 behaalde USG People een omzet van circa 3 miljard euro (na de overname van Solvus en op een pro forma basis) en heeft 7.700 eigen medewerkers in dienst. Dagelijks werken er via zelfstandige werkmaatschappijen van USG People 130.000 uitzendkrachten en gedetacheerde professionals.

De merkenportefeuille van USG People bevat de merken Creyf's, Start (General Staffing), Ad Rem, Content, Express Medical, Financial Forces, Medi Interim, Secretary Plus, StarJob, SYS, Technicum, Unique (Specialist Staffing), Beaver ITServices, Innotiv, HR Forces, Legal Forces, United Technical Solutions, United Technical Solutions Energy, USG Capacity (Professionals), Accea, Carela, United MarketPlace United Restart, (HR Services), InterCollege, Luzac College (Training & Education), Call-IT International en Telecom Direct (Customer Care)

De aandelen USG People staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam N.V. (ticker: USG) en zijn opgenomen in de Midkap-index (AMX).

Website: www.usgpeople.com

persbericht