Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Checkpoint lanceert nieuwe reeks antidiefstal antennes

Evolve combineert de beste digitale technologieën (EM & RF) in één antenne

Nieuwegein, 12 april 2006 - Checkpoint Systems (NYSE : CKP), wereldwijd toonaangevend leverancier van oplossingen voor dervingsbeheer, brengt een nieuwe serie EM/RF antennes op de markt voor elektronische artikelbeveiliging. Deze derde generatie reeks antennes - Evolve genaamd - betekent een flinke vooruitgang voor de retailsector in termen van beveiliging.

Een verlies van 32 miljard euro aan derving in 2005, maakt dat retailers op zoek zijn naar innovatieve oplossingen

In Europa kostte derving retailers vorig jaar 32 miljard euro - geld dat eigenlijk omzet had moeten zijn. In 2005 werd diefstal in de Benelux geraamd op ruim 2 miljard euro*. Als gevolg hiervan besteden retailers veel aandacht aan het optimaliseren van hun bewaking, voorraadbeheer en beveiligingssystemen. Na twee jaar van research en development en om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van retailers, lanceert Checkpoint een nieuwe, derde generatie reeks antennes, met de naam Evolve.

Evolve combineert de prestaties van twee technologieën: EM en RF

Met het beste op het gebied van Elektromagnetische (EM) en Radio Frequency (RF) technologie, optimaliseert Evolve de combinatie van twee technologieën in één antenne. Dit biedt retailers een oplossing die tegemoet komt aan al hun technologische, financiële en praktische behoeften. Met Evolve hebben retailers de keuze voor ofwel EM of RF technologie, of voor de voordelen van EM en RF samen.

Evolve optimaliseert de detectie van bronbeveiligde producten met behulp van RF-technologie én maakt het mogelijk om artikelen te beveiligen met de meest discrete oplossing die op de markt beschikbaar is: kleine elektromagnetische strips die efficient kunnen worden aangebracht in de winkel. Kleding, cosmetica, cd's, dvd's of alcoholische dranken: alle producten in de winkel kunnen beveiligd worden tegen diefstal. Deze twee gecombineerde labelingprocessen zijn doeltreffend voor zowel interne als externe diefstal.

Geschikt voor alle technologieën

Tenslotte kan Evolve gekoppeld worden aan het krachtige softwareplatform CheckProTM Reporter, waardoor data grondig kunnen worden geanalyseerd. Evolve maakt het voor gebruikers mogelijk om data management tools op te zetten waarmee de prestaties en het functioneren kan worden geanalyseerd van een of meerdere winkels en deze voortdurend kunnen worden bewaakt.

RF: een sterke trend in Europa

Met het besluit van Carrefour, om in Frankrijk alle 179 hypermarkten uit te rusten met de digitale radiofrequentietechnologie van Checkpoint, wordt RF steeds meer gebruikt in Europa. Deze technologie maakt een snelle ontwikkeling van bronbeveiliging mogelijk - de integratie van een antidiefstal element in producten tijdens het fabricageproces, hetgeen selfservice bevordert en speed-to-shelf verbetert.

Kortom, Evolve maakt het voor retailers mogelijk om te anticiperen op de onvermijdelijke evolutie naar de algehele implementatie van bronbeveiliging, te profiteren van de hoge detectieniveaus van RF-technologie en de mogelijkheid om bepaalde specifieke diefstalgevoelige artikelen te beveiligen door middel van EM-technologie.

"In een tijd dat derving bij retailers veel prioriteit heeft en RF bronbeveiligingssystemen zich binnen Europa verspreiden, presenteert Evolve zich als de meest effectieve oplossing om verlies te voorkomen", verklaart Neil Matthews, Checkpoint's Europese Vice President voor Shrink Management Solutions.


* ERTB V, Centre for Retail Research

Fotografie van de Evolve antennes is op aanvraag beschikbaar.

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de kleinhandel en zijn supply chain. Checkpoint biedt zijn klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet zaken in alle geografische regio's en heeft wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie). Het productportfolio bestaat o.m. uit : systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Website: www.checkpointeurope.com



Ingezonden persbericht