Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Moslims in Brabant

Boekje

Tilburg, 12 april 2006

Het PON Instituut voor advies, ontwikkeling en onderzoek in Noord-Brabant, Tilburg bracht op 6 april de publicatie Moslims in Brabant uit. Daarmee wil het instituut laten zien dat de meeste moslims een eigen kijk hebben op hun godsdienst. Gebeurtenissen en uitspraken worden veelal 'nieuws' als tegenstellingen worden uitvergroot en angst wordt aangewakkerd. Veel moslims herkennen zich niet in het beeld dat hun wordt toegedicht, en vinden het pijnlijk dat hun religie in een uitsluitend negatief daglicht wordt gesteld.

In Moslims in Brabant vertellen Brabantse moslims over hun ervaring met hun godsdienst en ze geven er hun mening over. De auteur sprak met moslims uit verschillende herkomstlanden en stromingen over de islam. Moslims die onze buren, collega's en stads- of dorpsbewoners zijn. Moslims die over de islam vertellen 'zoals het in werkelijkheid is', met de mooie en minder mooie kanten ervan. Hun verhalen geven het boek een afwisselend beeld van inzichten en meningen. Voor mensen die meer willen weten over de islam, bevat het boek daarnaast een beknopte toelichting op de kenmerken en de historie van de islam.

Voor wie?

Dit boekje is geschreven voor mensen die meer willen weten over de islam als religie, over de moslims in hun eigen omgeving en over de diversiteit binnen de islamitische geloofsgemeenschap. Het PON hoopt hiermee een aanzet te geven tot een constructieve dialoog tussen moslims en niet-moslims.

Meer informatie

Moslims in Brabant is voor E 12,50 (inclusief verzendkosten) te bestellen bij het PON, telefonisch: (013) 535 15 35, of per e-mail: pon@ponbrabant.nl. Meer informatie over de publicatie verstrekt Marianne van Wezel: mwe@ponbrabant.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht