Checkit MSN Search top 10: Belastingdienst weer op 1

NIJMEGEN, 20060412 -- Deze maand heeft Search Engine Mediabureau Checkit (www.checkit.nl) in samenwerking met MSN Search de meest gezochte nieuwsitems bij MSN Search uit maart op een rijtje gezet. Net als vorige maand staat de belastingdienst weer op 1. In overeenstemming met de verwachting is de term zorgverzekering nog verder gedaald; hij staat onderaan de lijst. Bekijk alle edities van de MSN Search top 10 om een interessant beeld te krijgen van de 'Zeitgeist' op: www.checkit.nl/msnsearchtop10.html


1. Belastingdienst
2. Gemeenteraadsverkiezingen
3. Vogelgriep
4. Idols
5. Fitnesscentrum
6. Uruzgan
7. Anticonceptiepil tegen kanker
8. Wit Rusland
9. Zonsverduistering
10. Zorgverzekering

Bij de vorige MSN Search top 10 (www.checkit.nl/press-report_msn_search_nieuws_februari_2006.html) verwachtten we al dat er ook in maart nog naar de termen 'zorgverzekering' en 'belastingdienst' gezocht zou worden. Sinds augustus 2005 is de term 'zorgverzekering' al aanwezig in de top 10, maar zo langzamerhand lijkt de belangstelling af te nemen.

De term 'belastingdienst' stond ook al een aantal eerder in de top 10. Vóór 1 april 2006 moesten bijna 9 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen, dus dat verklaart de enorme 'populariteit' van deze dienst.

Het lag voor de hand dat er in maart ook op bij zoekmachines veel aandacht zou zijn voor het programma Idols. Op zaterdag 11 maart werd Rafaella verkozen tot winnares van deze talentenjacht.

Maart 2006 was ook de maand van de gemeenteraadverkiezingen. Dat blijkt ook wel uit het feit dat deze zoekterm de op een na populairste zoekterm was op nieuwsgebied in de maand maart.

De MSN top 10 wordt maandelijks samengesteld uit de top 1000 zoekresultaten van MSN Search (search.msn.nl). Lees ook de vorige MSN Search top 10 van februari: www.checkit.nl/press-report_msn_search_nieuws_februari_2006.html. Of bekijk alle edities van de MSN Search top 10 om een interessant beeld te krijgen van de 'Zeitgeist' op: www.checkit.nl/msnsearchtop10.html

Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie op www.checkit.nl.



Checkit