Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

Schandalige voorstelling van zaken van B&W in Tilburg mbt wachtgeld voor 65+

De gemeente Tilburg wil nu net doen of men tegen leeftijdsdiscriminatie is terwijl men daar nooit enige blijk van heeft gegeven in het verleden, dus in werkelijkheid gewoon fraude heeft willen plegen bij deze onterecht uitgekeerde wachtgelden. Men heeft zich niet aan de landelijke regels gehouden en al één jaar lang wist B&W dat het uitkeren van wachtgeld in strijd was met de wet. Men beloofde om duistere reden de onlangs ex-politici van 65+ toch wachtgeld als ze het maar niet naar buiten zouden brengen. Echter de publieke opinie zou het besluit van de burgemeester kunnen beïnvloeden op het moment van de te nemen. (staat in vertrouwelijk stuk) Dat is ook de reden dat ik het vertrouwelijk stuk naar buiten heb gebracht. Deze witteboordencriminaliteit zijn de burgers meer dan zat. Echter stelde de burgemeester dat het dan daarna ook afgelopen was met uitkeringen aan 65+ in de geheime stukken. Dus toen had men ook niets met die leeftijdsdiscriminatie. Ook het advies van de Universiteit van Tilburg is klip en klaar dat er geen sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Als men toch uit zou keren aan de vier niet herkozen raadsleden dan zou dat contra legem zijn. Ik ben het ook absoluut niet eens met het niet terugvorderen van het al onterecht uitgekeerd wachtgeld! Dit moet tot de laatste cent geprobeerd worden teruggevorderd.


- De niet herkozen raadsleden hebben zelf 12 jaar lang zitten slapen zodat onterecht wachtgeld is uitgekeerd (280.000euro) In mei 2005 wist men al dat in strijd met de wet is gehandeld
- Smolders heeft in zijn 1e week als raadslid deze kwestie boven tafel gekregen en het was plotseling grote paniek. Waarom?
- De niet herkozen oud CDA fractieleider Mevr. Scheepens (81 stemmetjes) heeft ruim 6 maanden lang alle oneigenlijke argumenten erbij gehaald om dat wachtgeld toch te ontvangen en het college onder grote druk gezet!!
- Waarschijnlijk wist ze teveel gevoelige info tijdens haar 10 jarig CDA leiderschap na vele geheime overleggen te hebben meegemaakt, anders kan ik dit vreemd gedrag van B&W niet verklaren.
- Het is niet uit te leggen dat het college al weken worstelt met dit probleem terwijl het zeer eenvoudig is en dan nu uiteindelijk denkt weg te komen met leeftijddiscriminatie!
- De geloofwaardigheid van de politiek interesseert deze arrogante en minachtende bestuurders ook geen ene moer blijkt maar weer eens, want voor de burgers zijn de spelregels blijkbaar heel anders en zij worden dan ook vervolgd tot in de hel als ze een onterechte uitkering ontvangen zouden hebben.

Er is nog veel meer maar dan wordt dit persbericht te lang.

Groetjes Hans Smolders LST


---- --
Persbericht gemeente Tilburg:

==========

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 99 52
Faxnummer
013 542 88 95

Servicedienst
Faciliteiten
Personeel
Informatisering
Financiële Administratie
Juridische Zaken
Communicatie

Nummer
2006111BW

Datum
12 april 2006

Gemeentebestuur vraagt uitspraak minister over leeftijdsdiscriminatie

Nu nog geen uitkering voor ex-raadsleden 65+

Raadsleden kunnen in de eerste twee jaar na hun aftreden in aanmerking komen voor een uitkering van respectievelijk 80 en 70% van de maandelijkse vergoeding. Het college ziet dit als een vergoeding, niet als wachtgeld, dus zou dit ook doorbetaald moeten worden als de ex-raadsleden ouder zijn dan 65. Op grond van de rijksregeling waaraan het gemeentebestuur uitvoering moet geven is dat echter niet mogelijk. Het gemeentebestuur beschouwt dit als leeftijdsdiscriminatie. Het college van Tilburg heeft daarom na raadpleging van de fractievoorzitters uit de raad besloten de minister van Binnenlandse Zaken te benaderen met het verzoek in de regelgeving over de vergoeding van raadsleden ná hun raadsperiode het leeftijdscriterium weg te laten. Totdat er duidelijkheid is van de minister, wordt de vergoeding voor ex-raadsleden niet uitbetaald aan de vier leden die eind maart afscheid namen en ouder zijn dan 65.

Verleden
De raadsleden die in het verleden de vergoeding ontvingen terwijl ze ouder waren dan 65, hoeven het geld niet terug te betalen. Nadere beschouwing leert dat het om drie raadsleden gaat en om een totaalbedrag van ongeveer E 77.000,--. Op dit moment bedraagt de vergoeding voor een raadslid E 1424,71 per maand.

Vergoeding
Het verschil met een wachtgelduitkering is dat deze bedoeld is als overbrugging naar een nieuwe functie. Andere inkomsten die een persoon in kwestie in de wachtgeldperiode ontvangt, worden dan in mindering gebracht op het wachtgeld. Aangezien in dit geval andere inkomsten niet verrekend hoeven worden met de uitkering is er in de ogen van het gemeentebestuur geen sprake van wachtgeld maar van een vergoeding. Bij een vergoeding is de leeftijd niet relevant.