BOVAG

ANWB/BOVAG koerslijst nu met negen bouwjaren en stadsauto's

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 13-04-2006

De informatie op de cd-romversie van de ANWB/BOVAG koerslijst is flink uitgebreid. De cd-romversie waarmee gebruikers een maatwerk richtprijs kunnen berekenen, bevat met ingang van de versie mei/juni negen bouwjaren in plaats van zeven. Rekening houdend met de samenstelling van het wagenpark, betekent dit dat de koerslijstdekking maar liefst 33 procent stijgt. Ook richtprijzen voor de zogenoemde stadsautos met laag kilometrage kunnen nu met de cd-rom getaxeerd worden.

De gemiddelde leeftijd en levensduur van de Nederlandse auto stijgt al jaren. Ook het economisch belang van de wat oudere auto neemt toe. Feedback van de cd-romgebruikers gaf aan dat zij ook graag oudere autos willen taxeren met de ANWB/BOVAG koerslijst, licht BOVAG-medewerker Maxime Boone toe.

Stadsautos
Daarnaast is er tegemoet gekomen aan de wens om zogeheten stadsautos te kunnen taxeren. Een dergelijke auto rijdt jaarlijks een zeer beperkt aantal kilometers. Zo kan het gebeuren dat een auto na vijf jaar nog maar 25.000 km op de teller heeft. Voorheen viel deze kilometerstand ver buiten het gemiddelde en was daarom niet te taxeren. Na nauwkeurige inventarisatie zijn diverse nieuwe afschrijvingscurves gedefinieerd en is het mogelijk deze stadsautos te taxeren. Verder ontbrak op de cd-rom nog de landelijke koerslijstrichtprijs zoals vermeld in het koerslijstboekje. Deze landelijke richtprijs is nu toegevoegd aan de cd-rom. Meer informatie over de cd-rom en de ANWB/BOVAG koerslijst staat op www.anwbbovagkoerslijst.nl.