Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


PvdA, VVD en CDA bereiken akkoord over vorming nieuw dagelijks bestuur

In stadsdeel ZuiderAmstel hebben PvdA, VVD en CDA een akkoord bereikt over de vorming van een nieuw dagelijks bestuur. De nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur wordt PvdA-lijsttrekker Duco Adema. De overige leden van het dagelijks bestuur worden Erik Koldenhof (VVD) en Henk Boes (CDA).

Investeren in ZuiderAmstel
Het nieuwe dagelijks bestuur wil prioriteit geven aan investeren in ZuiderAmstel. In het ontwerp-bestuursakkoord Investeren in ZuiderAmstel wordt een gelijkwaardige aandacht gegeven aan investeren in de mensen én investeren in hun omgeving.

Bij investeren in mensen gaat het onder meer om het verbeteren van kansen voor de jeugd, het tegengaan van armoede en het versterken van de sociale samenhang in de buurten door extra ondersteuning van buurtinitiatieven en vrijwilligersorganisaties.

Bij investeren in de omgeving gaat het onder meer om het wegwerken van achterstallig onderhoud, verbetering van wegen en het planten van extra bomen.

Daarnaast zijn investeringen nodig in de stadsdeelorganisatie die vervolgens ten goede komen aan de bewoners zoals verbetering van de dienstverlening, het toegankelijker maken van voorzieningen via internet, uitbreiding van handhaving, de vereenvoudiging van regelgeving en het beperken van de lasten van bewoners.

Portefeuilleverdeling
Behalve het voorzitterschap krijgt Duco Adema de portefeuilles welzijn; bouwen en wonen, waaronder de Zuidas; en personeel en organisatie. Erik Koldenhof wordt verantwoordelijk voor financiën; beheer waaronder de Zuidas; verkeer, economische zaken en kunst. Henk Boes wordt verantwoordelijk voor parken en groen; milieu; onderwijs en integratie; burgerzaken en ICT.

Vaststelling in de raadsvergadering 25 april
Na definitieve aanvaarding van het bestuursakkoord door de coalitiepartijen zal het akkoord op 25 april aanstaande in de stadsdeelraadvergadering worden vastgesteld. Ook zullen tijdens de vergadering de leden van het dagelijks bestuur definitief worden benoemd. De vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal (President Kennedyplantsoen 1-3).

Hieronder vindt u het ontwerp-bestuursakkoord:

Bijlage(n):
Bestuursakkoord 2006-2010 concept