Programma Elektronische Provincies


Genomineerden voor 'Zilveren e' bekend

Een deskundige jury heeft afgelopen week de genomineerden voor de 'Zilveren e' bekend gemaakt. De genomineerde praktijkvoorbeelden zijn: toetsing veiligheidsplannen van de provincie Limburg, aangifte grondwateronttrekking van de provincie Noord-Brabant en strategische plannen digitaal uitwisselbaar van de provincie Utrecht.

De 'Zilveren e' wordt tijdens de provinciedag op de beurs Overheid & ICT, op 27 april, uitgereikt aan het beste praktijkvoorbeeld van de maand van e-Provincies. De jury, onder leiding van gedeputeerde Gert Ranter van provincie Overijssel, heeft op een aantal aspecten gelet. De criteria zijn: de grote toegevoegde waarde voor de klant, het betreft echte vernieuwing, één overheid en er is sprake van interactie. Daarnaast zijn de ketensamenwerking en de transparantie van het project ook belangrijk.

Op de beurs Overheid & ICT hebben alle praktijkvoorbeelden van de maand een stand en zijn de projectleiders aanwezig om één en ander toe te lichten. De projectleiders van de drie genomineerde projecten zullen tevens op het podium een presentatie geven.