Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Technogym introduceert Kinesis Personal voor privé omgeving

300 bewegingsoefeningen binnen één vierkante meter topdesign

Capelle a/d IJssel, 13 april 2006 - De Europese marktleider in fitness- en biomedische apparatuur Technogym introduceert Kinesis Personal voor persoonlijke training. Het bijzondere compacte ontwerp maakt 300 bewegingsoefeningen mogelijk maar vraagt toch slechts één vierkante meter ruimte. Daarnaast schittert Kinesis Personal vanwege het hoogwaardige design en de materiaaltoepassing waarvoor de vermaarde Italiaanse designer en interieurontwerper Antionio Citterio tekende. Zijn bijdrage maakt van Kinesis Personal een spraakmakend interieurobject dat tijdens de belangrijkste interieurvakbeurs ter wereld, Milan Salone del Mobile, aan de pers werd getoond.

Kinesis is een vernieuwende vorm van training waarvan zowel de functionaliteit als de ervaring zich met geen enkel traditioneel trainingstoestel laten vergelijken. Waar met gebruikelijke trainingstoestellen alleen tweedimensionale bewegingsoefeningen mogelijk zijn, staat Kinesis gecoördineerde en weerstandsgebaseerde totaalbewegingen toe door zich geheel aan te passen aan het natuurlijk gedrag van het menselijk lichaam. Kinesis is ontworpen op de menselijke maat. Hierdoor beweegt het lichaam tijdens bewegingsoefeningen en bij het vergroten van de weerstand zich altijd op een vrije en natuurlijke manier. Kinesis brengt kracht en flexibiliteit in balans met het lichaam en biedt een unieke trainingservaring voor lichaam en geest.

Hip design

Kinesis Personal is een helemaal opnieuw vormgegeven vertaling van het oorspronkelijke Kinesis-concept dat vorig jaar door Technogym voor de professionele markt werd geïntroduceerd. De driedimensionale bewegingstechniek van Kinesis onder de naam 'Full Gravity Technology' berust op een systeem van handgrepen, pulleys en gewichtenstapels. Designer Antionio Citterio ontwierp voor Kinesis Personal twee versies. De eerste heeft een spiegelfront waarachter het bewegingsmechaniek en de gewichten zijn weggewerkt. Van de tweede versie is het front met leer afgewerkt waarbij er bovendien een stretchbar is toegevoegd.

Voor de handgrepen, pulleys en display aan de buitenkant gebruikte Citterio kenmerkende materiaal- en beeldreferenties, variërend van de hoogwaardige chromen horloges van Panerai tot de touch screens van de iPod tot de stalen armsteunen en houten onderstellen van meubels en keukenelementen van B&B en Minotti. Kinesis Personal is door zijn hip design en compactheid geschikt voor toepassing in wooninterieurs, maar ook in hoogwaardige kantooromgevingen en hotels en spa & health centra.

Over Technogym, The Wellness Company

Technogym International is Europees marktleider in professionele fitness- en biomedische toestellen. Technogym ontwikkelt, ontwerpt en produceert producten om de gezondheid,

fitheid en kwaliteit van het leven te verbeteren via fysieke inspanning. Het van oorsprong Italiaanse bedrijf is bekend om fitnessapparatuur waarin technische innovatie en industriële vormgeving één geheel zijn. Grondlegger en directeur-eigenaar Nerio Alessandri begon Technogym in 1983 vanuit zijn garage en bouwde het in luttele jaren uit tot een succesvolle internationale onderneming. In 2003 ontving hij van Ernst & Young een award voor 'Beste Entrepreneur van het jaar' en in 2004 jaar werd zijn bedrijf opgenomen in Fortune's Top-10 Beste Bedrijven om voor te werken.