Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 13-04-2006

Dodelijk verkeersongeval

Boekel Bij een eenzijdig ongeval op de Statenweg te Boekel op 13 april 2006 omstreeks 08.10 uur is een 18 jarige automobilist uit Venhorst dodelijk verongelukt. Bij hem in de auto zat een 16 jarige jongen uit Mill. Deze is zwaargewond overgebracht per trauma heli naar het ziekenhuis in Nijmegen.

De bestuurder is een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen een boom gereden.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Een 15 jarige jongen uit Den Bosch is op 12 april 2006 aangehouden ivm mishandeling van een 75 jarige man uit Den Bosch. De jongen stond omstreeks 15.50 uur op de Helftheuvelpassage te Den Bosch zodanig met zijn fiets, dat een ouder echtpaar er niet door konden. Hierop pakt de 69 jarige vrouw de fiets en zet deze iets opzij, zodat ze erdoor kunnen. Vervolgens wordt de vrouw door de jongen uitgescholden. Ook slaat de jongen de bril van het gezicht van de vrouw. Haar 75 jarige man komt haar daarop te hulp, echter krijgt direct van de jongen een vuistslag in het gezicht. De man moet behandeld worden in het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

Rosmalen Tegen een 32 jarige automobilist uit Rosmalen is op 13 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.10 uur op de Graafsebaan te Rosmalen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 23 jarige automobilist uit België is op 13 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.10 uur op de Orthenseweg te Den Bosch.

Man met gestolen fiets aangehouden

s-Hertogenbosch Op 12 april 2006 omstreeks 17.00 uur werd op het Stationsplein te Den Bosch een 35 jarige man uit Den Bosch gecontroleerd. De man bleek op een gestolen fiets te rijden. DE fiets was op 21 januari vanaf de Geldersedam te Den Bosch weggenomen. Tevens bleek de man nog geldboetes open te hebben staan voor een bedrag van 511 of 42 dagen hechtenis. De man is ingesloten.

Vernieling auto

Sint Michielsgestel Een 36 jarige man uit Sint Michielsgestel is op 12 april 2006 aangehouden ivm vernieling van een auto van een 42 jarige man uit Sint Michielsgestel.

De twee mannen hadden een meningsverschil over elkaars verkeersgedrag op de Bosschebaan te Sint Michielsgestel. Hierbij maakte de verdachte krassen op de andere auto en schopte er een deuk in.

Aanrijding letsel

Veghel Bij een aanrijding op de Corridor te Veghel op 12 april 2006 omstreeks 16.50 uur is een 35 jarige motorrijder uit Milsbeek licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De motorrijder botste achterop de auto van een 37 jarige automobilist uit Boxtel.

Rijden onder invloed

Veghel Tegen een 25 jarige automobilist uit Uden is op 13 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.35 uur op de Bundersweg te Veghel.

Rijden onder invloed

Veghel Tegen een 30 jarige automobilist uit Den Bosch is op 13 april 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.50 uur op de N279 te Veghel tegen een vrachtauto, waarna hij wegvluchtte. Hij bleek onder invloed van alcohol en had al een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Diefstal auto

Veghel Vanaf de Buitenweide te Veghel is in de nacht van 12 op 13 april 2006 een zilvergrijze Mercedes bestelbus, kenteken VIETP808 (Dld) ontvreemd.


-----

Oss - Vanaf de Johannes Zwijsenlaan is woensdag tussen 8.30 uur en 17.30 uur een paarse Mercedes Vito weggenomen, met het kenteken 83-VP-ZH. De auto stond geparkeerd op de onbewaakte parkeerplaats tegenover het ziekenhuis.

Udenaar die broer bedreigde moet nog straf uitzitten

Uden De politie heeft de 25-jarige man uit Uden, die woensdagmorgen werd aangehouden wegens bedreiging van zijn broer, opnieuw aangehouden en ingesloten. De man moet nog een straf uitzitten van 22 dagen in verband met een eerdere bedreiging met geweld.

Bromfiets in beslag genomen

Oss De politie heeft woensdagmiddag een bromfiets in beslag genomen van een 18-jarige inwoner van Oss. De bromfiets is vermoedelijk afkomstig van diefstal. De Ossenaar is als verdachte gehoord.

Gordelcontrole

Maasdonk - De politie heeft in Nuland, Geffen en Vinkel een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 19 mensen bekeurd die geen gordel droegen en 5 mensen voor te hard rijden.

Winkeldief aangehouden

Oss De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige Ossenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De Ossenaar had getracht een paar schoenen (waarde 35,00) te stelen in een winkel aan de Hooghuisstraat, maar werd betrapt. Tegen de Ossenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Balletjespistool in beslag genomen

Oss De politie heeft woensdagavond een balletjespistool in beslag genomen. De eigenaar, een 13-jarige jongen uit Heesch meldde zich aan het politiebureau, samen met zijn moeder. De jongen was op school met het wapen betrapt.

De politie doet onderzoek naar de persoon die het wapen verkocht aan de 13-jarige.

Het wapen zal worden vernietigd.

Gevaarlijke inhaalmanoeuvre loopt gelukkig goed af

Grave - De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Westerbeek bekeurd die tijdens een gevaarlijke inhaalmanoeuvre een noodstop moest maken op het verdrijvingsvlak. De vrouw reed over de Beersebaan richting Grave. Toen de weg van twee in één baan over ging, haalde ze nog gauw een vrachtwagen in en reed hierbij over het verdrijvingsvlak. Om niet in botsing te komen met het tegemoetkomende verkeer moest de vrouw een noodstop maken en liep het gelukkig goed af. De vrouw krijgt hiervoor wel een boete van 130,00.

Aanrijding letsel

Vught Bij een aanrijding op de kruising Esschweg Vijverbosweg te Vught op 13 april 2006 omstreeks 08.45 uur is een 37 jarige fietster licht gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een 57 jarige automobiliste uit Eindhoven.