Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

VVD is almacht GMF beu

Tijdens de Statenvergadering van woensdag 12 april jl stemde de VVD tegen de meerjaren begroting van de Gelderse Milieu Federatie. De VVD vindt de GMF een ambtelijke organisatie. De GMF gebruikt belastinggeld om boeren, burgers en buitenlui, die op eigen grond en met eigen geld iets willen ondernemen, tegen te houden.

De VVD vindt inspraak op elk niveau goed, maar wil dit hooguit via secretariële ondersteuning, voorlichting en een contactpersoon binnen het ambtelijk apparaat regelen. Subsidie aan een organisatie die de eigen in gang gezette procedures van de provincie dwarsboomt, is een vorm van organisatorische zelfkastijding, of een manier om het standpunt van de volksvertegenwoordiging alsnog af te vlakken, aldus Margot van Heteren, woordvoerder natuur in de commissie Landelijk Gebied.

Volgens de VVD is de bescherming van de natuur ook te ver doorgeschoten. Elke evaluatie laat zien dat de natuur op schema ligt of vóór ligt, maar dat landbouw, particulier natuurbeheer, cultuur en recreatie achterblijven. Tijdens het Gelders Debat over Veluwe 2010 werd duidelijk hoe recreatie-ondernemers aan het lijntje worden gehouden. Met natuur in de mond en wet en regelgeving in de hand wordt elk initiatief vertraagd of afgeblazen.

De GMF, die naast subsidie van de provincie ook nog gelden van de eveneens gesubsidieerde terreinbeheerders ontvangt, profiteert dubbel van belastinggeld, waarvan de belastingbetaler dubbel last ondervindt.

================================

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met Margot van Heteren, tel 06 - 54 96 48 18.



Gelderse VVD-fractie,
Tila zur Lage, Loenhorsterweg 7B, 6999 DT Hummelo
T 0314-361122 F 0314-366258 M 06-22109846
I www.vvdgelderland.nl E vvd@ps.gelderland.nl