Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

De Nationale Sportweek 2006

16 december 2005

Als sportvereniging kun je extra aandacht voor je sport natuurlijk goed gebruiken. Hoe meer mensen je enthousiast maakt, hoe beter het is voor je club. En daar is binnenkort weer een heel geschikt moment voor: de Nationale Sportweek 2006. Van 14 tot en met 22 april 2006 staat heel Nederland weer in het teken van sport met wedstrijden, toernooien, demonstraties en heel veel andere sportactiviteiten door het hele land. Doe ook mee en zet je sport in de schijnwerpers!

We weten allemaal dat sporten leuk en gezond is. En dat het integratie en sociale contacten bevordert. Toch zijn nog steeds niet genoeg Nederlanders voldoende actief bezig. Daarom is de Nationale Sportweek in het leven geroepen. In deze week kan iedereen zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Nederland, hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief actief te zijn.

Elke dag sportdag
In 2006 vindt de Nationale Sportweek voor de derde keer plaats. Dit jaar staat elke dag in het teken van een speciale soort sport.

Vrijdag 14 april
Opening

Zaterdag 15 april
Dag van de Balsport

Zondag 16 april
Eerste paasdag

Maandag 17 april
Dag van de Loopsport

Dinsdag 18 april
Dag van de Racketsport

Woensdag 19 april
Dag van de Watersport

Donderdag 20 april
Dag van School en Sport

Vrijdag 21 april
Dag van de Gymnastische Sport

Zaterdag 22 april
Dag van de Fietssport + afsluiting met Nationaal Sportcongres

Verschillende sportbonden slaan de handen ineen om alle sportverenigingen te stimuleren tijdens de Nationale Sportweek activiteiten te organiseren op 'hun' dag. Zo werken de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond), KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond), NBB (Nederlandse Basketball Bond), Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) mee aan de Dag van de Balsport, en de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) en KNBLO (Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding) aan de Dag van de Loopsport. Maar ook sportverenigingen die niet direct binnen een van de genoemde takken van sport vallen worden natuurlijk opgeroepen om gedurende de week sportieve activiteiten te ontplooien. Behalve sportverenigingen en scholen zijn ook gemeentes en winkeliers van harte welkom om actieve activiteiten te organiseren.

Honderden activiteiten
Vorig jaar stonden er ruim 1000 activiteiten op het programma tijdens de Nationale Sportweek. En dat aantal willen we dit jaar minstens evenaren. Van tennisclinics tot voetbalwedstrijden, paastoernooien, recordpogingen, gratis gymlessen, wandeltochten en een jongerendebat over sport en bewegen. Daarbij is het belangrijk dat alle activiteiten laagdrempelig zijn, zodat niet-sporters gemakkelijk kunnen meedoen, zonder dat er sprake is van een zwaar competitie-element en zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze niet goed genoeg te zijn. Ook initiatieven van jouw sportvereniging zijn van harte welkom. Naast deze lokale evenementen wordt er op landelijk niveau heel wat georganiseerd. Zodra er meer bekend is over de invulling van de verschillende clusterdagen, zal dit gecommuniceerd worden via onze website en nieuwsbrief.

Tijdens de Nationale Sportweek wordt ook het Nationale Sport Geschenk uitgereikt. Iedereen die voor 35,00 besteedt bij de sportdetailhandel, ontvangt gratis een bureaukalender. Aan deze actie doen alle grote sportketens en een groot aantal zelfstandig gevestigde sportondernemers mee.

Meld je aan
Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het aanbod van sportactiviteiten, hoe groter het succes van de Nationale Sportweek. En daar kunnen we met z'n allen voor zorgen: sportaanbieders, gemeenten, sportleveranciers, scholen en sportdetaillisten. Het is een mooie kans om jouw sport of club lokaal extra onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een open dag, een open training, kennismakingsles of clinic. En dan het liefst op de dag dat jouw sport centraal staat. Het is handig om contact op te nemen met de gemeente, want ook die is bezig met de Nationale Sportweek. Ook kun je denken aan een leuke actie samen met een school, bijvoorbeeld op donderdag 20 april, als het schoolsportdag is.

Dus organiseer een mooi evenement en meld dat aan op de website van de Nationale Sportweek: www.nationalesportweek.nl. Daar kunnen bezoekers zoeken op tak van sport of bijvoorbeeld op gemeente of doelgroep. Informeer ook bij je bond. Veel bonden ontwikkelen voor hun verenigingen speciale acties die in te zetten zijn tijdens de Nationale Sportweek.

Promotiepakket
Als je vóór 1 maart 2006 je sportactiviteit aanmeldt via www.nationalesportweek.nl, ontvang je gratis een promotiepakket met posters, spandoeken, t-shirts etc. Daarnaast zijn op de website van de Nationale Sportweek verschillende hulpmiddelen te vinden, zoals kant-en-klare advertenties, stoppers, voorbeeldpersberichten, rechtenvrije foto's van sportactiviteiten, tips voor de financiering, een banner en het logo. Zo is het voor iedereen mogelijk om op professionele wijze aandacht te vragen voor zijn evenement (ook in de lokale en regionale pers) en de zichtbaarheid van de Nationale Sportweek te vergroten. Dus meld je aan via www.nationalesportweek.nl en doe mee aan de Nationale Sportweek 2006!

Meer informatie
Zie voor meer informatie www.nationalesportweek.nl of neem contact op met de Stichting Nationale Sportweek, Hanneke van den Pol-Thoonen , telefoon (026) 483 47 23, e-mail:
hanneke.vandenpol@nationalesportweek.nl.

http://www.nationalesportweek.nl