Gemeente Boxmeer


Nationale Sportweek 2006, doet u ook mee?

Van 14 tot en met 22 april 2006 wordt voor de derde keer de Nationale Sportweek gehouden. Tijdens de Nationale Sportweek presenteert de sport zich in heel Nederland van zijn beste kant. Voor sportaanbieders in de gemeente Boxmeer is dat dé ultieme kans om aan te haken. Sportverenigingen en andere sportaanbieders houden open dagen, toernooien, wedstrijden en speciale trainingen.

We weten allemaal dat sporten leuk en gezond is. En dat het integratie en sociale contacten bevordert. Toch zijn nog steeds niet genoeg Nederlanders voldoende actief bezig. Daarom is de Nationale Sportweek in het leven geroepen. In deze week kan iedereen zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Nederland, hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief actief te zijn.

Elke dag sportdag
Dit jaar staat elke dag in het teken van één bepaalde tak van sport. Kijk op de website www.nationalesportweek.nl welke sport op welke dag centraal staat.

Meld u aan
Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het aanbod van sportactiviteiten, hoe groter het succes van de Nationale Sportweek. Het is een mooie kans om de sport of vereniging lokaal extra onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een open dag, een open training, kennismakingsles of clinic. En dan het liefst op de dag dat deze sport centraal staat. Ook kan er gedacht worden aan een leuke actie samen met een school, bijvoorbeeld op donderdag 20 april, als het schoolsportdag is.

Dus organiseer een mooi evenement en meld dat aan op de website van de Nationale Sportweek: www.nationalesportweek.nl. Daar kunt u zoeken op tak van sport of bijvoorbeeld op gemeente of doelgroep.

Zichtbaar maken
Het is belangrijk om zichtbaar te maken wat er straks gaat gebeuren bij de club, op de (sport)school. Op de Nationale Sportweek-website zijn verschillende hulpmiddelen te vinden, zoals kant-en-klare advertenties, stoppers, voorbeeldpersberichten, rechtenvrije fotos van sportactiviteiten, tips voor de financiering en het logo. Zo is het voor iedereen mogelijk om op professionele wijze aandacht te vragen voor zijn of haar evenement.

Meer informatie
Zie voor meer informatie www.nationalesportweek.nl of neem contact op met de Stichting Nationale Sportweek, Hanneke van den Pol-Thoonen , telefoon (026) 483 47 23, e-mail:
hanneke.vandenpol@nationalesportweek.nl.