Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

KINK FM zoekt beste albums ooit gemaakt

Hilversum, 23 maart 2006.

KINK FM presenteert op Goede Vrijdag, 14 april, traditiegetrouw de Longplay 101. De lijst bestaat uit de 101 beste albums ooit gemaakt, volgens de luisteraars van KINK FM. Tot en met vrijdag 7 april kan er worden gestemd om de Longplay 101 samen te stellen, via de website www.kinkfm.com.

Vorig jaar kwam het album OK Computer van de Britse band Radiohead op nummer 0 in de lijst. Andere bands die toen hoog genoteerd stonden in de Longplay 101 waren onder meer Nirvana, Pearl Jam, U2 en Coldplay.

Station Manager Arjen Grolleman: 'De luisteraar heeft gewoon weer het laatste woord. Dit is de mooiste graadmeter om te zien welke plaat verstijft en welke beklijft. Ook is het leuk om te zien wat er allemaal bungelt in de onderste regionen van de lijst, dat zijn vaak de mooiste pareltjes'.

De Longplay 101 2006 wordt uitgezonden op Goede Vrijdag, 14 april, van 10 tot 20 uur en wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske, Metha de Vos, Vincent de Lijser en Arjen Grolleman.

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al ruim 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.



Ingezonden persbericht