Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden gemeentelijke diensten

Op vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) en maandag 17 april 2006 (2e Paasdag) zijn het gemeentehuis gesloten en het loket voor wonen welzijn en zorg in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten.

Voor het doen van aangifte van overlijden is de burgerlijke stand geopend op zaterdag 15 april 2006 van 9.00 tot 10.00 uur.

Rechtsbijstand: geen verklaringen inkomen en vermogen meer

Hebt u rechtsbijstand nodig, maar kunt u dit zelf niet betalen? Tot 1 april 2006 kon u in deze gevallen bij de gemeente een `Verklaring omtrent inkomen en vermogen' vragen. Met deze verklaring kon een beroep worden gedaan op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Door een wijziging van de Wet op de rechtsbijstand komt deze verklaring te vervallen. Vanaf 1 april 2006 worden voor gesubsidieerde rechtsbijstand benodigde inkomensgegevens door de raden voor de rechtsbijstand elektronisch opgevraagd bij de belastingdienst.

Westerwolde Schoon! aan het werk in Musselkanaal

Westerwolde Schoon! werkt aan de verbetering van de waterkwaliteit in Westerwolde. In Musselkanaal worden maatregelen genomen om meer ruimte op het riool te creëren.

Aanleg bergbezinkbassin

Op de hoek van de Kruisstraat en de Horsten wordt een bergbezinkbassin aangelegd. Dit bassin zorgt voor een tijdelijke opslag van afvalwater als het hard heeft geregend, zodat vervuild afvalwater niet ongezuiverd in de sloot terechtkomt.

Werkzaamheden

Ter voorbereiding van de aanleg van het bergbezinkbassin wordt de riolering ter plekke verlegd. De weg wordt daarvoor afgesloten. Omleidingen worden met borden aangegeven. De stremming duurt naar ver-wachting tot en met 14 april. Vervolgens start de aanleg van het bergbezinkbassin.

Informatie

Projectbureau Westerwolde Schoon! is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur, T (0599) 313 853.

Nieuwe regels voor kinderzitjes en gordelcampagne

Nog altijd blijken bijrijders en passagiers op de achterbank de gordel beduidend minder te gebruiken dan de degene achter het stuur. En dat terwijl inmiddels bijna iedereen weet dat het gevaar om bij een ongeval ernstig gewond te raken, een stuk minder is als je een gordel draagt. Om dit weer onder de aandacht te brengen zijn de organisaties voor verkeersveiligheid gestart met het promoten van het gebruik van de autogordel.

Langs verschillende wegen in de dorpen en steden staan borden die weggebruikers nog even herinneren aan de gordel. De politie houdt in deze periode bovendien extra controles. Ook wordt er door 3VO voorlichting gegeven. Dit jaar besteden de partijen daarnaast extra aandacht aan de nieuwe regels omtrent kinderzitjes.

Kleiner dan 1,35 meter? Kinderzitje!

De nieuwe regels omtrent kinderzitjes komen er op neer dat vanaf 1 maart 2006 kinderen kleiner dan 1,35 meter in een goedgekeurd kinderzitje moeten worden vervoerd. Volwassenen en kinderen groter dan
1,35 meter moeten de autogordel om. Ze mogen ook een kinderzitje (zittingverhoger) gebruiken. In de bus of de taxi is een kinderzitje overigens niet verplicht.
Op de website http://www.kinderzitjes.nl/ vindt u alle informatie over het hoe en waarom van de nieuwe regels.

Informatie over vogelgriep

Voor actuele informatie over de vogelgriep, kunnen burgers, bedrijven en hobbydierhouders de website van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) raadplegen, I www.minlnv.nl of contact opnemen met de informatietelefoon van het LNV-Loket via het gratis telefoonnummer, T 0800-22 333 22. Dit telefoonnummer is voor vragen bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

Gemeenteraadsvergadering

De raad vergadert op maandag 10 april 2006. De vergadering begint om 19.00 uur. De vergadering van de raad is openbaar en u als burger wordt van harte uitgenodigd om de vergadering te bezoeken.

Op de agenda staat
Opiniërende onderwerpen:

* Bouwleges Zorgcentrum Maarsheerd.

Onderwerpen ter besluitvorming zonder debat:

* Beschikbaar stellen budget voor knelpunten in de organisatie
* Verordening Leerlingenvervoer Gemeente Stadskanaal.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Ruimtelijke ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 5 april 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van de heer J. de Wit, Technicumstraat 24 in Musselkanaal om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Technicumstraat 24 in Musselkanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 6 april t/m 17 mei 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit bouwplan kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn.
Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken. In de periode van 24 maart t/m 30 maart 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Werfstraat 44, voor het uitbreiden en aanpassen van de woning, d.d. 30 maart

* Unikenkade 60, voor het saneren van asbesthoudende golfplaten op twee schuren, d.d. 24 maart

* Stationsstraat 3, voor het bouwen van een een rijtuigenloods voor wagons, d.d. 24 maart

* G. W. Spitzenstraat 9, voor het bouwen van een garage, d.d. 30 maart

* Velingspad 7, voor het plaatsen van licht- en reclame-elementen, d.d. 29 maart

* Stelmaker 28, voor het bouwen van een bedrijfspand met woning, d.d. 30 maart

Musselkanaal

* Gedempte Ceresdiep 8, voor het bouwen van een garage/berging, d.d. 30 maart.

Onstwedde

* Veenhuizen 22, voor het oprichten van twee mestopslagsilo's/vergisters en sleufsilo's, d.d. 30 maart.

Vledderveen

* Vledderweg 9, voor het gedeeltelijk slopen van de woning, d.d. 24 maart.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* I. Tenfelde-Idzes, Marktkade 80 in Musselkanaal voor het oprichten van een inrichting (Visspeciaalzaak) aan de Dirk de Ruiterstraat 7 in Musselkanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een
wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis
worden genomen in het gemeentehuis.

en tevens de meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* H. Sikkema, Mezenhof 24 in Stadskanaal betreffende het oprichten van een inrichting (loonbedrijf Sikkema) aan de Stelmaker 28 in Stadskanaal.

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemd bedrijf. Deze nadere eis ligt bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 28 maart 2006 is de volgende kapvergunning verleend. Stadskanaal

* Poststraat ong., 4 lei lindes

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Verleende Drank- en Horecavergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 27 maart 2006 vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet hebben verleend aan:

* De Gehandicapten Organisatie Stadskanaal en Omstreken, voor de horeca-inrichting aan de Van Boekerenweg 1 te Stadskanaal
* Café Honky Tonk, voor het cafébedrijf aan de Nederlandlaan 5a te Stadskanaal

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan degene, wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, daartegen binnen zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt, een schriftelijk bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Indien onverwijlde spoed dat vereist, gelet op de betrokken belangen, kan daarom tegelijk met het bezwaarschrift of tijdens de bezwaarprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de sector bestuursrecht van de rechtbank Groningen, postbus 150, 9700 AD Groningen. Voor nadere inlichtingen: mevrouw A. van Eck, T (0599) 631 545.


* 06 april 2006