Gemeente Bernheze


Prinses Máxima aanwezig bij uitreiking International Awards

Trendwatchers merken dat `veiligheid, `betrokkenheid' en `zorg voor natuur en milieu' door jongeren steeds belangrijker worden gevonden. Tegelijkertijd wordt maatschappelijke zelfstandigheid van jongens en meisjes steeds meer gezien als een belangrijke factor voor hun eigen ontwikkeling en die van hun omgeving. De International Award for Young People combineert deze onderwerpen in een aantrekkelijk programma dat jongeren tussen 14 en 24 jaar op vrijwillige basis helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden om zichzelf en hun omgeving te veranderen en te verbeteren. Door het volgen van dit programma gedurende een langere tijd worden de jongeren beloond met een award.

Van 14 t/m 21 april 2006 organiseert de International Award for Young People,The Netherlands in Heesch te Bernheze de `1st International Award Youth Event' voor jongeren uit Europa en het Midden-Oosten. Tijdens deze conferentie worden op woensdag 19 april vanaf 16.00 uur de Gouden Awards uitgereikt door beschermheer van de Award, His Royal Highness Prince Edward van Engeland, The Earl of Wessex, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden. Mevrouw J.R.H. May-Weggen, Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant en burgemeester A.A.M.M. Heijmans van Bernheze zullen de prinses ontvangen.

De International Award for Young People, een programma dat bijdraagt aan de karaktervorming van jonge mensen, werd 50 jaar geleden ingesteld door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip, The Duke of Edinburgh, de echtgenoot van Koningin Elizabeth. Tegenwoordig maken wereldwijd ondernemingen en overheden gebruik van het Award-programma. In 50 jaar namen 5 miljoen jongeren deel aan het programma. In 2005 waren het er 450.000, verdeeld over 120 landen. In Nederland, dat sinds 1998 een eigen Award-organisatie heeft, volgden vorig jaar 400 jongeren het programma.

Meer informatie over The International Award for Young People, de conferentie van 14 t/m 21 april en de Gouden Award: www.award.nl.

De conferentie van de International Award for Young People is tot stand gekomen is samenwerking met K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd, Gemeente Bernheze en Provincie Noord-Brabant.