Gemeente Soest

De Nationale Sportweek; allerlei sportieve activiteiten in de regio

Datum: 07/04/2006

De Nationale Sportweek staat weer voor de deur. Deze week staat helemaal in het teken van Sport. De week zal landelijk vrijdag 14 april van start gaan, maar in Soest starten we al op woensdag 12 april met de Soester Jeugd Triatlon. Gert Jacobs (oud-profwielrenner) zal het startschot geven. Tijdens de sportweek worden er in de regio tal van activiteiten georganiseerd. Iedereen kan zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportgebied in Nederland.

Tijdens de Nationale Sportweek kan iedereen meedoen aan proeflessen, clinics, sportdagen en heel veel andere activiteiten, uiteraard ook in Soest en omgeving. Voor de jeugd worden er in deze week verscheidene sportactiviteiten georganiseerd door een aantal sportverenigingen.

Doel
De Nationale Sportweek vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Doel is om heel Nederland in beweging te krijgen door te laten zien dat er voor iedereen en passende sport is. Want nog steeds krijgen veel te weinig Nederlanders voldoende beweging.

Elke dag van de Nationale Sportweek staat in het teken van een bepaalde tak van sport. Zo is bijvoorbeeld zaterdag de Dag van de Balsport, maandag de Dag van de Loopsport enz. De aftrap van de Nationale Sportweek vindt op vrijdag 14 april plaats op de Dam in Amsterdam. Verschillende ambassadeurs als Marco Borsato, Rene Froger, Viggo Waas en Carola Smit, zullen hierbij aanwezig zijn.

Activiteiten voor de jeugd in Soest
De Nationale Sportweek start in Soest op 12 april (De Nationale Sportweek start in Nederland officieel op vrijdag 14 april en duurt tot 22 april) met de Soester Jeugd Triatlon die openstaat voor kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen en de eerste en tweede klas van het Griftland college. Dit jaar hebben 205 kinderen zich opgegeven.

Veder vinden er in deze week nog een aantal schooltoernooien plaats. Op 15 april organiseert AGAVS het Scholieren Volleybaltoernooi voor leerlingen uit groep 4 t/m 8. SO Soest organiseert op woensdag 19 april het Seven-up toernooi voor groep 7 en op donderdag 20 april het Dreamteam toernooi voor groep 8.

In het kader van 'Kies je Sport' zijn er tijdens de Nationale Sportweek ook nog steeds ruim 500 kinderen die kennis maken met een sport. De kinderen konden kiezen uit 28 sporten die worden aangeboden door; Van Diermen Sport, AV Pijnenburg, SO Soest, TTV Shot, Stam Sovoco, Smeeing BDC, Red Stars, Show en Twirlingvereniging Soesterberg, Moving Stars, Danscentrum Gerla, SRO Health centre, BC Badso, BC Selby, Ski en Snowboard club Soesterberg, AGAVS, De Gemshoorn, Rugby club Eemland, DVSB, Schaak Club Soest, Hopman Masselgroep, Kv Eemvogels, Kv Oranje en LTV Soesterberg.

Meer informatie?
Meer informatie van alle reeds aangemelde regionale activiteiten is te vinden op www.nationalesportweek.nl. Ook kunt u informatie krijgen via de medewerkers van het breedtesportproject van de gemeente Soest, Madelon Nolsen - sportcoördinator gemeente Soest - telefoon (035) 609 35 40 en Marlon van Zal - bewegingsconsulent gemeente Soest - telefoon (035) 609 32 16.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer