Gemeente Hardenberg

April 2006 - Dag van de Watersport in zwembad de Marsch met nieuwe activiteiten.

Dag van de Watersport in zwembad de Marsch met nieuwe activiteiten.

Van 14 tot en met 22 april is het Nationale Sportweek. Iedere dag heeft een ander thema en woensdag 19 april staat in het teken van de Watersporten. Deze dag organiseert zwembad de Marsch tal van extra activiteiten die allemaal te maken hebben met bewegen in en op het water. Het doel van deze dag is om een breed publiek kennis te laten maken met de positieve effecten van water op lichaam en geest.

Bewegen in water is meer dan zwemmen. De Marsch biedt al jaren activiteiten onder begeleiding aan die de gezondheid bevorderen en zeker ook plezierig zijn. Min of meer traditioneel zijn Ouder en Kind zwemmen, Aquarobic en Fifty Fit. Voor mensen met medische klachten is er Medi Fit. Relatief nieuw zijn Hydrospinning en Hydrobalance. Activiteiten die nog niet worden aangeboden in het weekprogramma van de Marsch maar waar het publiek in ieder geval mee kennis kan maken.

Hydrospinning is vergelijkbaar met het bekende spinning uit de sportschool maar dan in water. De fietsen staan in water wat effectief trainen mogelijk maakt en bovendien creatieve mogelijkheden beidt om het lichaam extra te trainen. Hydrobalance maakt op totaal andere wijze gebruik van een eigenschap van water. De deelnemer geeft zich over aan de draagkracht van het water. Het ontspannen lichaam wordt door het water bewogen door een begeleider wat een enorm rustgevende werking heeft. Een aanrader!

Belangstellenden voor één of meerdere activiteiten kunnen tussen 8.00 en 12.00 en tussen 19.00 en 22.00 uur deelnemen aan korte sessies. Diverse instanties waaronder de Hartstichting zijn aanwezig om voorlichting te geven over een gezonde levenswijze.

Woensdagmiddag staat in het teken van activiteiten voor de schooljeugd. Spel en sport worden afgewisseld met dans in het water, fotosessies onder water en kanovaren. De aanwezigheid van een clown geeft het geheel een feestelijk tintje en voor iedere deelnemer is er limonade en een pannenkoek.

De activiteiten hebben een instuifkarakter. Opgeven is niet nodig en deelnemen kost 1,50. De opbrengst van deze dag gaat naar de Zwieseborg.