Gemeente Zoetermeer

Geen sprinter van 14 tot en met 23 april

Van vrijdag 14 april vanaf 19.35 uur tot en met zondag 23 april rijden er geen treinen op de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn. Er vinden die week werkzaamheden plaats voor de komst van RandstadRail. Er is in die periode vervangend vervoer.

Goed geïnformeerd op reis
Op bijna alle stations staan in deze periode servicemedewerkers klaar om reizigers op weg te helpen en informatie te geven over het vervangend vervoer. Verder informeert de gemeente Zoetermeer reizigers over het vervangend vervoer met speciale folders en posters, via Zoetermeer Magazine, op de Stadspagina in het Streekblad en via de omroepberichten van de NS op de Zoetermeerse stations. De lijnenkaart en de dienstregeling zijn ook te vinden op de website www.randstadrail.nl. Vanaf september 2006 gaat RandstadRail rijden. RandstadRail biedt inwoners van Zoetermeer een comfortabele en snelle verbinding met Den Haag Centraal, Den Haag centrum en vanaf begin 2007 naar de eindhaltes Loosduinen en Uithof.

Vervangend busvervoer, tijdelijk busstation en fietsenstalling Reizigers kunnen in deze periode met de bus naar station Driemanspolder en vanaf daar verder reizen met de trein. Er zal vervangend busvervoer rijden op de Sprinterroute en er rijden extra treinen op het traject tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal (Goudse lijn). De routes van de vervangende buslijnen zijn zo gekozen dat in de buurt van alle huidige sprinterstations een tijdelijke bushalte komt. Zo kunnen alle reizigers met zo min mogelijk ongemak hun reisdoel bereiken. In verband met het vervangende busvervoer wordt een tijdelijk busstation ingericht op de Boerhaavelaan ter hoogte van de Mandelabrug. Om het tijdelijk busstation voor reizigers veilig te maken, wordt de Boerhaavelaan ter hoogte van de Mandelabrug afgesloten voor autoverkeer. Alle bedrijven in de omgeving van de Boerhaavelaan blijven bereikbaar. De omleidingsroutes, om de bezoekers van de bedrijven aan de Boerhaavelaan te verwijzen, zijn ter plekke met borden aangegeven. Om extra stallingsmogelijkheden voor de fiets te creëren, wordt de fietsenstalling op het plein voor de Mandelabrug uitgebreid. In de periode van 3 juni tot en met 2 september is er ook toezicht. De fietsenstalling is gratis.