Gemeente Arnhem

Arnhemse Sportweek 14 - 22 april
Spetterende sportmarkt op zaterdag 15 april

Arnhem sportief het voorjaar in !
Van 14 t/m 22 april is het weer Sportweek. Niet alleen in Arnhem, maar in heel Nederland. Voor iedereen die graag gezond wil leven en weet dat voldoende beweging daarbij heel belangrijk is. Voor iedereen die het best leuk lijkt om te beginnen met een bepaalde sport maar niet weet wélke. Voor iedereen die altijd wel een smoesje heeft om niet voldoende te bewegen. De Sportweek wordt geopend met een spetterende Sportmarkt bij het stadhuis en de Eusebiuskerk op paaszaterdag 15 april.

De sportmarkt op 15 april
Zaterdag 15 april staat het plein tussen de Eusebiuskerk en het stadhuis tussen 11.00 - 16.00 uur helemaal in het teken van sport. Eric Schuurman, bekend van de Huiskamer TV Show van TV Gelderland, presenteert op een groot podium een aantrekkelijk en sportief programma. De openingsact is van Ome Joops Tour. Daarna volgen spectaculaire demonstraties zoals Boksfit, Body Jam, Jazzturnen, Schermen, Spinning, Body Pump, Capoeira, Pencak Silat etc. De marktbezoekers kunnen zelf ook meedoen aan vele activiteiten. Basketbal, diverse Dance-acts, Op de Stropdas Schieten, Nordic Walking, Streettennis, Badminton, Tafeltennis, Rallyauto Bandenwissel, Turnen, Loopanalyse, diverse Fietsactiviteiten, Outdoor Sports, Urban Golf, Schaken, Skaten, Skateboard en nog veel meer. Daarnaast zijn vele sportverenigingen en andere sportaanbieders aanwezig met een kraam en demonstraties om hier alvast een voorproefje te geven van de activiteiten die ze later in de week organiseren.

Sportweek
Tijdens de Sportweek, van 14 tot en met 22 april, kunnen Arnhemmers kennismaken met vele sporten. Er is elke dag van alles te doen. Sportbedrijf Arnhem organiseert bijvoorbeeld onderstaande activiteiten:

* Maandag 17 april een open waterpolotoernooi en paaszwemmen in Sportcentrum Valkenhuizen.

* Dinsdag 18 april zijn er diverse activiteiten voor senioren.
* Woensdag 19 april is het Jeugdsportdag ! Er is een grote sport- en spelmiddag voor kinderen van 4 12 jaar op Sportcentrum Valkenhuizen en een minitriatlon voor kinderen van 6 12 jaar in Sportcentrum De Grote Koppel. s Avonds is er een open Sportweekcup volleybaltoernooi in Sportcentrum Valkenhuizen.
* Donderdag 20 april is er overdag streettennis voor kinderen en volksdansen voor senioren. In de avond organiseert Sportcentrum De Grote Koppel samen met ESCA de Arnhemse zwemkampioenschappen.
* Vrijdag 21 april diverse activiteiten voor senioren.
* Zaterdag 22 april organiseert Sportcentrum De Grote Koppel een open squashtoernooi.

Een greep uit de overige activiteiten die door andere sportaanbieders worden georganiseerd tijdens de sportweek: Klimmen, Power Plate, Spinning, Figuuranalyse, Hockey, Boksfit, Clubcycle, Kickboksen, Schermen, Nordic Walking, Survivalrun, Boogschieten, Freestyle Kayakken, Tennis, Badminton, Fitness, Zelfverdediging enz. In de Arnhemse Sportweekkrant, die op 12 april in heel Arnhem huis aan huis wordt bezorgd als bijlage van de Arnhemse Koerier, staat het volledige programma. Ook op
www:sportbedrijfarnhem.nl is het hele weekprogramma te vinden.

Arnhem, 11 april 2006