Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 11 april 2006

Kick off Veilig op Straat 2006 tijdens Street Experience

Op vrijdag 14 april verricht Mirjam van 't Veld, wethouder van jeugd- en jongerenwerk, om 14.00 uur de kick off van Veilig op Straat 2006. Zij doet dit tijdens de SRO Street Experience, een sportief evenement voor jongeren dat in winkelcentrum Emiclaer plaatsvindt. Na een korte inleiding door wethouder Van 't Veld zal free-style voetballer Nelson de Kok een spectaculaire demonstratie van voetbaltrucs verzorgen.

Veilig op Straat 2006 is het vervolg op de succesvolle campagne Veilig op Straat, die de gemeente en haar veiligheidspartners vorig jaar voerden. Net als in 2005 zijn er drie doelgroepen en drie hotspots (gebieden) gekozen waar de gemeente en organisaties als politie, OM, brandweer en SWA zich met een extra inspanning op gaan richten. Doel: het terugdringen van onveiligheid en onveiligheidsgevoelens en het verbeteren van de leefbaarheid in de stad.

De doelgroepen zijn in 2006 overlastgevende en risicojeugd, veelplegers en geweldplegers. De drie hotspots zijn dezelfde als vorig jaar: binnenstad, Neptunusplein en Soesterkwartier. Deze laatste is in wezen een uitbreiding van de 'oude' hotspot die alleen de Noordewierweg en directe omgeving omvatte. Naast de hotspots heeft de gemeente een aandachtsgebied aangewezen: Kattenbroek. 'Jongeren' vormen het centrale thema binnen Veilig op Straat 2006. Vandaar ook dit evenement als locatie voor de aftrap: de SRO Street Experience laat jongeren kennismaken met spectaculaire sporten als panna, street- en breakdance, skaten en american football.

De media zijn van harte welkom bij de aftrap van Veilig op Straat 2006 en de SRO Street Experience.

Informatie: Jetske Hingst, afdeling communicatie concernstaf, telefoon 033 469 43 63, e-mail JT.Hingst@amersfoort.nl of Esther Lans, telefoon 033 469 43 41, e-mail E.Lans@amersfoort.nl


---- --