Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Eerste Burgerinitiatief een feit:

Els Borst zet 40.000ste handtekening voor burgerinitiatief rookvrije horeca

Vrijdag 14 april 2006 12.00 uur

Ballorig (overdekte kinderspeeltuin)
Tuibrug 3
3991 LC Houten

Geachte redactie,

Veel sneller dan verwacht heeft Clean Air Nederland de benodigde 40.000 handtekeningen verzameld om het voorstel voor een rookvrije horeca op de agenda van de Tweede Kamer te kunnen zetten, door middel van een Burgerinitiatief. Binnen zes weken zijn de benodigde handtekeningen verzameld. Vrijdag zal oud minister van Volksgezondheid Els Borst de 40.000ste handtekening zetten en deze overhandigen aan de voorzitter van Clean Air Nederland. Ze zal haar steun aan dit Burgerinitiatief ook toelichten.

We nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij deze primeur. Het is immers het eerste burgerinitiatief dat in Nederland ingediend wordt: de nieuwe Wet op het Burgerinitiatief gaat op 1 mei a.s. in.

De locatie is de overdekte kinderspeeltuin Ballorig in Houten. Een goed voorbeeld van een rookvrije horecagelegenheid. Een levendige omgeving waar u dus ook een impressie krijgt van hoe goed het werkt in de praktijk en hoe bezoekers het waarderen.

Graag vernemen wij, door middel van een mailtje, of u vrijdag aanwezig bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van Clean Air Nederland, Willem van den Oetelaar, telefoon 06-51278990. ANTWOORDMAIL

Aan: Clean Air Nederland

Mailadres: info@cleanairnederland.nl

Ja, ik ben aanwezig op vrijdag 14 april

Naam journalist/fotograaf:

Blad / omroep:

Telefoon:

E-mail :

---- --