Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 april 2006

Gemeenteraad luidt bel kaasmarkt

Op vrijdag 14 april 2006 om 10.00 uur luidt de Gemeenteraad de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Voorafgaand aan de kaasmarkt worden de gemeenteraadsleden door de loco-burgemeester de heer S. Binnendijk ontvangen in het stadhuis.

De recent geïnstalleerde raadsleden zijn eerder door burgemeester Van Rossen uitgenodigd voor een bezoek aan de kaasmarkt. Tijdens de eerste introductiebijeenkomst van de nieuwe gemeenteraad noemde zij de raadsleden 'de ambassadeurs van Alkmaar', bestuurders met ook een duidelijke representatieve taak. De kaasmarkt is een uniek promotiemiddel voor Alkmaar en wordt om die reden dan ook vaak voor representatie en relatiebeheer gebruikt .

Het kleurrijke en nijvere schouwspel van de kaasmarkt en het decor van de historische binnenstad leveren een actief en dynamisch beeld op van Alkmaar als stad. Daarbij roept de informele sfeer op de markt bij gasten vaak ook een goed gevoel op. De kaasmarkt biedt daarom prima mogelijkheden voor ontmoetingen met relaties van de gemeente. Belangrijk daarbij is een uitnodigende houding van het gemeentebestuur en dus ook raadsleden.

Na het luiden van de bel krijgen de raadsleden een rondleiding over de kaasmarkt en zullen zij tijdens een rondvaart door de grachten geïnformeerd worden over onder meer het cultuur-historische erfgoed van Alkmaar.

Voor nadere informatie Kees Kraakman, tel. 072 - 5489009


-----------------------


---- --