Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 14 APRIL 2006

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 14 APRIL TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 14 april is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata. Vandaag staat de identiteit van moslimjongeren centraal. Waardoor kiezen zoveel jongeren toch voor de islam in het seculiere Nederland?

De Turkse Berfin Yesilgöz deed onderzoek naar de identiteit van moslimjongeren. Zij kwam daarbij tot opvallende conclusies: zo zien zij niet-moslims als intolerant en arrogant. Ook vinden zij zichzelf toegankelijker en minder beledigend tov de andere groep. Verder voelen velen zich niet alleen door de eigen cultuur/familie in de richting van het geloof geduwd maar ook door de autochtone denkbeelden die er vanuit gaan dat iedereen uit hun cultuur wel moslim zal zijn. Daardoor verdiepen jongeren zich eerder in de koran en de islam dan door stimulans vanuit eigen groep.

Dit zal getoetst worden aan de hand van twee meiden uit gemengde relaties. Beiden groeiden op in Nederland maar voelden zich in hun pubertijd in de moslimhoek geduwd, ondanks hun autochtone opvoeding. Eentje kiest uiteindelijk zelfs voor de islam terwijl ze door haar ouders niet religieus is opgevoed. De Turkse rapper Erkan rapt live over zijn achtergrond en over identiteit.

Moslimmeisjes van diverse achtergrond namen deel aan het project "Hey mam, vertel es..." waarin ze hun moeders interviewden over hun dromen en gevoelens als meisje om zo meer te weten te komen over hun eigen achtergrond. In de uitzending vertellen ze over hun ervaringen.

De Pakistaanse columnist Faisal Mirza staat deze week stil bij de geboortedag van de profeet (vzmh)

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!