Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlands Kampioenschap E-jeugd in Waalwijk

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april wordt in Waalwijk (Noord-Brabant) gespeeld om het Nederlands Kampioenschap voor de E-jeugd. Dat zijn de jongens en meisjes tot en met tien jaar. Er zijn twee groepen: het algemene toernooien (40 deelnemers) en de meisjesgroep (20 deelnemers).

Er wordt gespeeld in Hotel Waalwijk, Burgemeester van der Klokkenlaan 55, 5141 EG Waalwijk, tel. 0416-336045.

De deelnemers hebben negen ronden op het programma staan. Er zijn vijf ronden op vrijdag en vier ronden op zaterdag, zodat om half vijf de prijzen uitgereikt kunnen worden. Als er beslissingswedstrijden nodig zijn worden deze op maandag 17 april gespeeld.

Voor de opening is een speciale gast uitgenodigd. Topturner Youri van Gelder zal het toernooi vrijdag om kwart over tien openen.

Tijdens beide toernooidagen is Internationaal Meester Piet Peelen aanwezig om met de spelers hun goede en minder goede zetten te bespreken. Bovendien geeft hij op vrijdagavond een simultaanseance.

Uitgebreide informatie over het E-kampioenschap is te vinden op de website van het toernooi. Daar kunnen ook een paar partijen live worden gevolgd.

---

Update Swiss Master voor Windows

Er is een update verschenen van Swiss Master voor Windows. Naast een paar kleine aanpassingen zijn er twee belangrijke wijzigingen. De rapportage aan de FIDE is aangepast aan het nieuwe formaat dat de FIDE per 1 juli 2006 verplicht stelt.
Daarnaast biedt de nieuwe versie de mogelijkheid tot het maken van een website met alle details van het toernooi.
Uitvoerige informatie over Swiss Master voor Windows vindt u op de site van de KNSB. Klik de button op de startpagina van de KNSB-site aan.

---