Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Timman en Korchnoi bij Cogas Energie toernooi in Almelo

Victor Korchnoi en Jan Timman zijn de eregasten tijdens het Cogas Energie Schaaktoernooi, dat op vrijdag 14 en zaterdag 15 april in Almelo wordt gespeeld. De twee grootmeesters behoorden jarenlang tot de absolute wereldtop. Ze spelen een korte tweekamp. Op vrijdagavond staan twee partijen op het programma met een speeltempo van een uur per speler per partij. Op zaterdag worden er twee partijen gespeeld met twee uur per speler per partij. De eerste partij begint vrijdag om 18.45 uur; op zaterdag wordt er om 9.00 uur gestart. Parallel aan de grootmeesters spelen de regionale coryfee Frank Kroeze en IM Sipke Ernst een vergelijkbare match.

Naast de tweekampen zijn er nog diverse andere activiteiten. Op vrijdagavond en zaterdag zijn er een Open toernooi en een amateurtoernooi. Op zaterdagmiddag staan een jeugdsimultaan en een burgemeestersvierkamp gepland.

Alle activiteiten vinden plaats in het hoofdkantoor van Cogas Energie, Rohofstraat 83, Almelo. Dat is op tien minuten lopen van het station. Informatie over het Cogas Energie Toernooi vindt u op de site. Daar zijn de toppartijen live te volgen.

---