Rechtbank Zutphen


Installatie rechters en vice presidenten en officieren van justitie

Tijdens de buitengewone terechtzitting op vrijdag 14 april a.s., om 16.00 uur in de Burgerzaal, Lange Hofstraat 4 te Zutphen worden mw. mr. drs. Th.C.M. Willemse, dhr. mr. P.F.A. Bierbooms en dhr. mr. R. Feunekes tot rechter in de rechtbank Zutphen geïnstalleerd. In diezelfde zitting worden mw. mr. S.A.M. Vrendenbarg - Elsbeek en dhr. mr. K. van Duyvendijk geïnstalleerd tot vice-president. Tevens worden de dames mr. L. Feraaune en mr. S. Planting tot officier van justitie geïnstalleerd in het arrondissement Zutphen.

Mevrouw Willemse (37) is geboren in Arnhem. Mevrouw Willemse heeft, na een studie Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden en Middle Management Non-profit voor Hoger Opgeleiden, rechten gestudeerd in Maastricht. Zij studeerde in 2000 af in de specialisaties Gezondheidsrecht en Privaatrecht. Mevrouw Willemse is met ingang van 1 oktober 2005 benoemd tot rechter in de rechtbank Zutphen.

De heer Bierbooms (44) is geboren in Roosendaal en is per 1 januari 2006 benoemd tot rechter in de rechtbank Zutphen. Tot die tijd was hij advocaat in Utrecht. Vanaf 2004 is de heer Bierbooms in de rechtbank Zutphen werkzaam als rechter in opleiding (rio), in eerste instantie in de sector Straf, later bij de sector Civiel, afdeling Handel.

De heer Feunekes (46) is geboren in Arnhem en is begonnen als controleur bij de belastingdienst. Na zijn studie Nederlands recht aan de KUN is hij vele jaren werkzaam geweest als docent in het handelsrecht. Daarnaast was hij adviseur van een advocatenkantoor in Nijmegen. In 2002 promoveerde hij op het onderwerp Risicoverzwaring bij schadeverzekeringen bij professor Asser. Dankzij de steun van de Nijmeegse universiteit heeft hij gedurende een jaar de mogelijkheid gekregen om veelvuldig als rechter mee te draaien in meervoudige kamers van de rechtbank. Na een periode te hebben gefunctioneerd als rechter-plaatsvervanger, is hij in februari 2005 benoemd tot rechter in de rechtbank Zutphen.

Mevrouw Vrendenbarg-Elsbeek (54) is geboren in Roosendaal en Nispen en heeft na haar opleiding Nederlands recht in Groningen als advocaat en procureur in Tilburg gewerkt. In de rechtbank Breda heeft ze vanaf 1992 zowel in de sector Straf als in de sector Civiel de functie van rechter vervuld. In 2001 maakte ze de overstap naar de rechtbank Zutphen, hier werkt ze vooral in de sector Civiel, afdeling Handel. Daarnaast was mevrouw Vrendenbarg in 2003 projectleider Mediationweek Zutphen en is zij al geruime tijd persrechter voor de rechtbank Zutphen.

De heer Van Duyvendijk (59) is geboren in Rotterdam en bleef na zijn rechtenstudie in Utrecht aan de universiteit aldaar verbonden als docent en bestuurder. Vanaf 1994 is de heer Van Duyvendijk rechter in de rechtbank Zutphen in de sector Bestuursrecht. Hij is naast een allround rechter ook opleider van rechterlijke ambtenaren in opleiding (raioâs) en rioâs die al de nodige juridische voorervaring hebben opgedaan.

Mevrouw Feraaune (31) is geboren in Rucphen en studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Brabant. Als rechterlijk ambtenaar in opleiding (raio) heeft ze gewerkt bij de Rechtbank Almelo en op het parket van de officier van justitie aldaar. In 2003 is ze als invulling van haar tweejarige 'buitenstage' gaan werken bij Voorink advocaten en de Raad voor de Kinderbescherming. In 2005 is ze bij het Parket Zutphen komen werken als officier van justitie.

Mevrouw Planting (30) is geboren in Beiroet en heeft haar studie Nederlands recht gevolgd aan de Rijksuniversiteit te Groningen. In 1999 is ze haar raio-opleiding begonnen in Arnhem. Voor haar tweejarige 'buitenstage' is ze werkzaam geweest bij Van Iersel en Luchtman advocaten en bij het Pieter Baan Centrum in Utrecht. In 2005 is ze bij het Parket Zutphen komen werken als officier van justitie.

Naast de president van de rechtbank zullen mevrouw mr. L.M. van Zanten-Renders, hoofdofficier van justitie, en de Deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Zutphen, de heer mr. F.B.A.M. van Oss, de geïnstalleerden toespreken.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 13 april 2006 Naar boven