Politie Haaglanden

persberichten 14 april

Den Haag, 14-04-2006

Man (68) bedreigt tandartsassistente

Den Haag Op donderdag 13 april om 13:30 uur werd in een tandartsenpraktijk een 68-jarige Hagenaar aangehouden. De man kwam bij de praktijk verhaal halen omdat zijn vriend een rekening had gekregen voor een consult waar hij waar nooit geweest was. In het gesprek met de 33-jarige tandartsassistente liepen de emoties dusdanig hoog op dat de 68-jarige man haar bedreigde en wilde slaan. Een aanwezige klant wist erger te voorkomen waarna politieagenten de man aanhielden.

Bekeuringsituatie loopt uit de hand

Den Haag Op vrijdag 14 april om 04:00 uur werden twee Hagenaars (20 en
25) op de Laan aangehouden. De 20-jarige kreeg een bekeuring voor foutief parkeren waarna de 25-jarige zich er mee ging bemoeien. Hierbij beledigde de man beide agenten waarna hij werd aangehouden. De
20-jarige trachtte dit weer te voorkomen met als gevolg dat ook hij in de cel belandde. Twee passerende Hagenaars (20 jaar) bemoeiden zich vervolgens met de situatie en beledigde eveneens het aanwezige politiepersoneel. Ook zij werden aangehouden en kregen een bon voor hun gedrag.

Aanhouding na baldadigheid

Den Haag Op vrijdag 14 april om 04:30 uur werd op de Schoolstraat een
26-jarige Hagenaar aangehouden. Politieagenten zagen dat de man op een reclamebord stond te springen en spraken de man aan. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid en werd vervolgens weer in vrijheid gesteld.

Met drank in de hand..

Den Haag Surveillerende agenten zagen op donderdag 13 april om 19:00 uur dat een 34-jarige Zoetermeerder met een blikje bier achter het stuur zat en al nippende aan zijn blikje door het verkeer reed. Nadat de man was staande gehouden bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 240 ug/l. Met een bekeuring en een rijverbod mocht de man weer verder.

Man (21) bedreigt JTT lid met mes

Den Haag Op donderdag 14 april om 20:00 uur werd een 19-jarige Hagenaar op de Grote Marktstraat bedreigd met een mes. De man maakte deel uit van het Jongeren Toezicht Team (JTT team) en was belast met toezicht rond de koopavond. Begeleidende politieagenten hielden direct de 21-jarige aan. Een 18-jarige Hagenaar trachtte om de aanhouding te belemmeren en werd ook aangehouden. De 21-jarige Hagenaar wordt op vrijdag 14 april voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 18-jarige kreeg een dagvaarding en dient zich op een later moment bij de rechter te verantwoorden.

Wildplassen eindigt in de cel

Den Haag Een 25-jarige Hagenaar stond op vrijdag 14 april om 05:40 uur te urineren op het Spui. Politieagenten spraken de man aan en gaven hem een bon voor wildplassen. De man beledigde de agenten dusdanig dat hij werd aangehouden en ingesloten.

Veel bonnen bij controle verkeer

Den Haag Op donderdag 13 april werden op de Benoordenhoutseweg 19 automobilisten bekeurd nadat zij waren betrapt op het rijden over de vrije busbaan. Tussen 17:30 uur en 18:15 uur werden op het Theo Mann-Bouwmeesterpad 32 automobilisten bekeurd nadat zij tegen de verplichte rijrichting deden.

Jeugdige (14) vernieler abri aangehouden

Den Haag Op vrijdag 13 april om 22:40 uur werden op de Laan van Meerdervoort twee jongeren (14 en 15) aangehouden. De jongeren werden betrapt terwijl zij een ruit van een abri vernielden. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de twee korte tijd later aanhouden terwijl zij zich trachtten te verstoppen in een portiek. In verhoor bleek de 15-jarige niets met de zaak te maken te hebben en werd hij direct in vrijheid gesteld. De 14-jarige bekende de ruit uit balorigheid te hebben vernield.

Twee gewonden bij aanrijding

Rijswijk Bij een aanrijding op de Generaal Spoorlaan zijn donderdag 13 april om 17.30 uur twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de hoek met de Generaal Berenschotlaan. Door een onoverzichtelijke situatie botsten twee personenautos tegen elkaar. Een 62-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Rijswijk raakten gewond.

Alcoholcontrole

Schipluiden Bij een alcoholcontrole op verschillende plaatsen in Schipluiden zijn donderdag 13 april tussen 15.30 en 22.30 uur bijna
400 bestuurders gecontroleerd. Twee automobilisten hadden teveel gedronken (435 en 450 ugl) en kregen een proces-verbaal en rijverbod.

Hennepkwekerij

Schipluiden De politie heeft donderdag 13 april een 37-jarige man aangehouden, die in zijn woning aan de Rijksstraatweg een hennepkwekerij had. De politie trof acht droogrekken met henneptoppen en 160 hennepplanten aan. De illegale waar wordt vernietigd. De man is na verhoor heengezonden.

Bromfietser tegen auto

Zoetermeer Een 20-jarige bromfietser uit Zoetermeer is donderdag 13 april om 17.30 uur gewond geraakt toen hij op het Koraalrood werd aangereden door een auto. De bromfietser werd met letsel aan de heup overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken het weiland inZoetermeer De politie heeft vrijdag 14 april een
57-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden, die even na middernacht naast de Amerikaweg door een hek het weiland was ingereden. De automobilist reed vervolgens weer de weg op en ging er vandoor. Een kentekenplaat bleef achter op de plaats waar het hek omver was gereden. De verdachte werd later thuis aangehouden. Op het bureau blies hij 530 ugl.