Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 14-04-2006

Man aangehouden op verdenking van drugshandel

VEENENDAAL Vrijdag 7 april heeft de politie een 26-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden. Uit politieonderzoek is gebleken dat de man vermoedelijk in drugs handelde.

De politie hield de Veenendaler in zijn woning aan en trof er een hoeveelheid harddrugs aan. De man is voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zit op dit moment in voorlopige hechtenis. Het onderzoek naar de handel in drugs, en het aandeel van de verdachte hierin, wordt momenteel voortgezet.

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 april een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een bestuurder op de Kerkewijk. De 21-jarige bestuurder uit Veenendaal moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 585 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Aanrijding letsel

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Trekweg vond donderdagavond een aanrijding tussen twee bestelautos plaats. Hierbij raakten beide bestuurders licht gewond.

Omstreeks 19.30 uur reden een 19-jarige bestuurder uit Zwaag en een 63-jarige bestuurder uit Cothen op de trekweg in tegenovergestelde richting van elkaar. Ter hoogte van een flauwe bocht moesten beiden bestuurders uitwijken om te voorkomen dat zij elkaar zouden raken.

Hierbij kwam de 19-jarige bestuurder met zijn bestelbus tegen een boom tot stilstand. De 63-jarige bestuurder die eveneens in een bestelauto reed kwam tot stilstand tegen een andere boom. Beiden mannen werden door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld.

Bestuurder onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 april heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens een alcoholcontrole kreeg een 24-jarige man uit Wijk Bij Duurstede op het Walplantsoen een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 700 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.