Persberichten Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht, 14-04-2006

Grote verkeerscontrole ambulante handel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft donderdagochtend een grote verkeerscontrole gehouden op de ambulante handel. Bij de controle werkte de politie samen met de Inspectie Verkeer & Waterstaat, de douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Koninklijke Marechaussee.

Tussen 05.00 en 12.00 werd gecontroleerd op de Vinken. In totaal werden 80 voertuigen aan controle onderworpen. Dit leverde 45 processen-verbaal op. Twaalf daarvan waren voor overbelading. Uitschieter was een overbelading van 30 procent. In zeven gevallen moest eerst iets aan het gewicht worden gedaan voor verder mocht worden gereden.

In vier gevallen heeft de douane een monster genomen van de blanke diesel voor onderzoek. In twee gevallen vindt verder onderzoek plaats inzake de BPM.

Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke reminrichting (7), hulpkoppeling (3) en losbreekinrichting (2), en een te volle laadbak (2). Vier bestuurders droegen geen gordel. Ook werden boetes opgelegd voor een kapot remlicht, de spiegels niet in orde hebben, onjuiste bevestiging van de kentekenplaat, ontbreken van zijmarkering, versleten banden (2), het niet in orde hebben van het draaipunt van de aanhangwagen, misbruik van een handelaarskenteken en het niet tonen van een kentekenbewijs.

Alcoholcontrole

EEMNES Op de Laarderweg, Zuidersingel en Noordersingel heeft de politie donderdag een alcoholcontrole gehouden. Tussen 23.30 en 00.50 uur werden 26 blaastesten afgenomen. Een bestuurder had te veel gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man, een 41-jarige inwoner van Bilthoven, een alcoholgehalte had van 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Eieren gooien: zelf troep opruimen

SOEST - Vijf jongens van 13 en 14 jaar uit Soest zijn donderdagavond aangehouden door de politie wegens baldadigheid. Ze hadden eieren gegooid naar de centrale ingang van een flatgebouw aan de Johannes Poststraat. Een getuige meldde omstreeks 19.20 uur bij de politie dat de jongens de flat bekogelden. Op aanwijzingen van de getuige konden de jongens worden aangehouden. De verdachten kregen een bekeuring en hun ouders werden op de hoogte gebracht. Onder toeziend oog van ouders en flatbewoners moesten de jongens vervolgens de troep van de eieren opruimen.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 25-jarige inwoner van Bunschoten is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats betrapt met te veel drank op achter het stuur. De man werd omstreeks 02.10 uur aangehouden op de Savornin Lohmanstraat nadat de blaastest uitwees dat hij te veel op had. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 425 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

SOEST Een 17-jarige bromfietser uit Soest is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij onder invloed reed. De jongen moest omstreeks 05.20 uur blazen op de Biltseweg. Daaruit bleek dat hij mogelijk te veel op had. De ademtest op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 195 ug/l. Sinds 1 januari dit jaar gelden nieuwe regels voor bromfietsers en beginnend bestuurders: voor hen is rijden met 95 ug/l of meer strafbaar. De Soester kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.