Politie Hollands Midden

Datum: 14 april 2006

Noordwijkerhout Brutale diefstal Een bewoner van een woning aan de Delfweg is op donderdag 13 april op een brutale manier bestolen van haar geld. Omstreeks 14.00 uur ging de deurbel waarop de bewoner de deur opende. Een jongeman stond voor de deur die vertelde dat hij stage liep en een pen nodig had. De bewoner zocht binnen een pen voor hem. Eenmaal in het bezit van de pen liep de jongen ongevraagd mee naar binnen. Hij vertelde dat hij voor zijn studie oude huizen moest bekijken en liep door het huis heen. De bewoner vertrouwde het niet en wilde de jongen naar buiten hebben. Op een gegeven moment ging hij weer weg. Toen kwam de bewoner erachter dat de jongen geld had gepikt. De bewoner deed aangifte van diefstal. De politie waarschuwt vreemden niet binnen te laten tot de woning. Hou de onbekende gast buiten de deur of laat hem niet verder dan de hal en vraag anders om een legitimatiebewijs. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Sassenheim Politie onderzoekt inbraak in bedrijf Op vrijdag 14 april, omstreeks 00.15 uur, kreeg de politie een melding dat er ingebroken was in een bedrijf aan de Corn. Verolmeweg. Ter plaatse bleek de voordeur van het pand opengebroken te zijn. Met een hondengeleider is er in het pand gezocht naar de dader(s). Er werden geen verdachten aangetroffen. Het pand werd doorzocht, maar er werden geen goederen weggenomen. Mogelijk dat de dader(s) gestoord zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak.

Leiden Inbraak in winkel De politie verzoekt personen die getuigen zijn geweest van een inbraak in een winkel op de Hooglandse Kerksteeg zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Op vrijdag 14 april, omstreeks 01.10 uur, hebben daders een ruit van een winkel ingegooid. Zij zijn vervolgens naar binnen gegaan en hebben uit de winkel een kluis weggenomen. Vermoedelijk zijn zij vervolgens met een kleine donkere kleur auto weggereden. Volgens getuigen zou het gaan om twee donkergetinte mannen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen.

Leiden Vuistslag na omgooien drankje Een 22-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk is op vrijdag 14 april, omstreeks 03.45 uur, in een discotheek aan de Lammermarkt door een 24-jarige Leidenaar in het gezicht geslagen. Een vriend van de 22-jarige had per ongeluk in de discotheek het drankje van de Leidenaar omgegooid. De Leidenaar reageerde agressief en de 22-jarige man kwam tussenbeiden. Hij bood de Leidenaar een ander drankje aan, maar dat wilde deze niet en sloeg hierop de man een aantal maal in het gezicht. De 22-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Alphen aan den Rijn Politie houdt jongens aan na vechtpartij De politie van Alphen aan den Rijn heeft op vrijdag 14 april, omstreeks 03.30 uur, op het Thorbeckeplein drie jongens aangehouden. Er was een vechtpartijtje ontstaan op het Thorbeckeplein tussen twee groepjes jongens. De politie werd erbij geroepen. De vechtpartij was inmiddels afgelopen maar er hing nog een gespannen sfeer op het plein. Agenten zagen een zeer agressief persoon rond lopen. Een getuige meldde dat deze man ook met de vechtpartij te maken had gehad. Om de rust te bewaren, werd deze persoon door agenten aangesproken. Hij reageerde agressief op de agenten, waarop de agenten de persoon aanhielden. Meerdere personen begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. De agenten vorderden iedereen om weg te gaan. De politiehond werd ingezet om iedereen op afstand te houden. Een 16-jarige jongen uit Alphen zou door de politiehond bij zijn spijkerbroek zijn gepakt. Hij ging verhaal halen bij de agenten. Omdat hij vervolgens een vals adres opgaf werd ook hij aangehouden. Een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd eveneens aangehouden. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij de ruzie. Op het bureau bleek echter dat hij de ruzie had willen sussen. De jongens zijn later weer op vrije voeten gesteld.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --