Politie Zuid-Holland-Zuid

14/4 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 14-04-2006 o persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT- Een 69-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op donderdagmorgen 13 april in de Klaproosstraat. De man trapte tegen de deur en bedreigde zijn 25-jarige schoondochter. De man is ingesloten. Hij ontkent vooralsnog de bedreiging. Op woensdagochtend 12 april is de 28-jarige man van de vrouw eveneens aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw meerdere keren zwaar hebben mishandeld. Deze man zit ook nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

SNELHEIDSCONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol op de Antoniuslaan hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 15 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op donderdagmorgen 13 april 2006. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring. In totaal werden 230 voertuigen gecontroleerd.

TASJESDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 13 april en vrijdagmorgen 14 april twee jongens van 16 jaar uit Dordrecht en een 18-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een tas van een vrouw in het Weizigtpark. De 33-jarige vrouw uit Rotterdam was aan het werk in een bijgebouw van het natuur- en milieucentrum. Ze had wat spullen om haar heen staan waaronder haar tas. Toen ze even naar binnen was, bleek een van de 16-jarigen haar tas te hebben weggenomen. Medewerkers van een verzorgingstehuis aldaar zagen vanuit een kamer de jongens de tas in de bosjes gooien. Ze twijfelden geen moment. Een van hen belde de politie, een ander ging achter de jongens aan. De getuige greep de 16-jarige tasjesdief in de kraag en droeg deze over aan de politie. De twee vrienden gingen ervandoor. Een van hen, de andere 16-jarige, meldde zich later op het politiebureau aan de Nassauweg. De 18-jarige meldde zich op vrijdagmorgen 14 april op het politiebureau. Ze zijn ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan. Er bleek niets weg te zijn uit haar tas.

VERNIELING IN TREIN
DORDRECHT De politie in Dordrecht heeft in de vroege morgen van vrijdag 14 april een 19-jarige jongeman uit Papendrecht aangehouden op verdenking van vernieling. Hij zou in een trein een tijdschriftenhouder van een stoel hebben gesloopt en het vervolgens naar vrienden in de coupé hebben gegooid. Dit werd gezien door de conductrice. De politie werd ingeschakeld die de jongeman op het station van Dordrecht aanhield. De spoorwegpolitie neemt de zaak over en zal de jongen verder horen. Hij werd ingesloten.

BRANDJE IN DE KEUKEN
DORDRECHT In een flat aan de M. Harpertsz Trompweg heeft donderdagavond 13 april een brandje gewoed. Een bewoonster was iets aan het bakken en even weggelopen. Toen zij terug kwam in het keukentje was er brand uitgebroken. Brandweer en politie kwamen ter plaatse die de tweede verdieping van de flat waar het brandje was - tijdelijk ontruimde. Vanwege de rookontwikkeling mochten de bewoners even niet terug naar hun kamers. Nadat de brandweer het brandje had geblust en alles had gecheckt, mochten de bewoners weer terug. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT In de nacht van donderdag 13 april op vrijdag 14 april omstreeks 00.55 uur is een 33-jarige vrouw uit Dordrecht op de fiets aangereden op de Spuiweg. Ze reed in de richting van de Krispijnsetunnel. Vlak voordat ze de tunnel in wilde rijden, zou ze zijn aangereden door een personenauto. Het is niet bekend uit welke richting de auto kwam. Na de aanrijding zou de bestuurder van de vermoedelijk zilvergrijze personenauto door de Krispijnsetunnel in de richting van Krispijn zijn doorgereden. De vrouw moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Er was een stukje van haar voortanden afgebroken en ze had een fractuur aan haar enkel. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en/of mensen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Op de Parklaan heeft donderdagavond 13 april een aanrijding plaatsgevonden. Een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht werd geschept door een personenauto. De jongen reed op zijn scooter over het fietspad van de Parklaan. Hij reed in de richting van de Plantageweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto over de Parklaan. De bestuurder, een 70-jarige man uit Zwijndrecht, sloeg rechtsaf. Hij stak daarbij het fietspad van de Parklaan over. De scooterrijder werd op dat moment geschept door de auto. De jongen kwam ten val en kwam onder de personenauto terecht. Omstanders schoten direct te hulp. Ze tilden de auto op en haalden de jongen er onder uit. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft letsel aan zijn knie. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

.