Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 april 2006

Aanhoudingen wegens diefstallen

Enschede

De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek drie verdachten aangehouden. De eerste aanhouding vond plaats op maandag 10 april van een 48 jarige man uit Raalte ter zake heling. Bij de 48 jarige werden een fiets en snorfiets aangetroffen welke van diefstal afkomstig waren. De fiets bleek gestolen vanaf het Miroterrein aan de Gronausestraat in Enschede op 25 februari jl. De snorfiets was eind februari/begin maart weggenomen vanuit een carport aan de Tubantiastraat in Enschede. De 48 jarige verdachte werd in verzekering gesteld en opgesloten voor verhoor. De politie nam de goederen in beslag en stelde een nader onderzoek in. Uit dit onderzoek kwam de betrokkenheid van een 30 jarige Enschedeër aan het licht. De politie hield deze 30 jarige verdachte en zijn 33 jarige medebewoonster aan op dinsdag 11 april. Bij het onderzoek in de woning van deze verdachten vond de politie meerdere attributen bedoeld voor de handel in drugs, zoals een weegschaal, verpakkingen en enkele restanten van mogelijk cocaïne en nam deze in beslag. In een garagebox aan de Grote Beerstraat in Enschede, eigendom van de 30 jarige verdachte, trof de politie nog eens een fiets, een buitenboordmotor en een scooter aan, alle afkomstig van diefstal. Ook deze goederen werden in beslag genomen. De 48 jarige verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. De 30 en 33 jarige verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid. Het onderzoek wordt voortgezet.(06-045136/014305)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Wierden

Op donderdag 13 april vond om 09.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfietser op de kruising Rijssensestraat/Burgemeestersdijk/1e Nieuwstadsweg in Wierden. Een 23 jarige vrouw uit Vroomshoop reed met haar auto en aanhangwagen over de Burgemeestersdijk. Op genoemde kruising verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende bromfietser, een 17 jarige jongen uit Rijssen. De 17 jarige werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (06-046184)

Openlijke geweldpleging

Enschede

De politie kreeg op donderdag 13 april om 22.47 uur een melding van een ruzie op de Oude Markt in Enschede, waar een grote groep mensen bij betrokken zou zijn. Ter plaatse zagen de agenten inderdaad een grote groep staan, waaronder een 17 jarige Enschedeër. Deze 17 jarige vertelde zojuist geslagen te zijn door een eveneens 17 jarige plaatsgenoot. Hij had daardoor een pijnlijk hoofd en een doofheid aan een oor opgelopen. Tussen beide personen en hun aanhang waren al vaker problemen geweest. Na de klap was de verdachte weggelopen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de 17 jarige verdachte bij de onderdoorgang aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-046560)

Diefstal tuinmeubelen

Hengelo

Op maandag 10 april werd aangifte gedaan van diefstal van tuinmeubelen namens een zorgcentrum aan de Backenhagenlaan in Hengelo. Deze diefstal vond plaats vanaf het buitenterras in de nacht van maandag 10 april omstreeks 03.00 uur. Personeel had toen een man op een fiets zien wegrijden met een stoel onder zijn arm. Ook was er een bestelauto gezien op datzelfde tijdstip. In totaal werden 12 stoelen van nepriet en twee tuintafels weggenomen. Uit het daarna ingestelde onderzoek trof de politie een groot deel van de bedoelde tuinmeubelen aan in de tuin achter een woning aan de Backenhagenlaan en nam deze in beslag. De 34 jarige bewoner werd in zijn woning aangehouden ter zake heling. Na verhoor kon de 34 jarige verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-044675)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Wierden

Op donderdag 13 april vond om 18.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Noord Parallelweg/Hexelseweg in Wierden. Een 20 jarige man uit Wierden reed met zijn auto over de Hexelseweg en sloeg op genoemde kruising links af de Noord Parallelweg in. Daarbij werd hem geen voorrang verleend door een automobilist die vanuit de Noord Parallelweg naderde en rechts af sloeg, de Hexelseweg op. Deze auto raakte de auto van de 20 jarige aan de achterzijde en reed daarna door zonder zijn identiteit bekend te maken. De 20 jarige had schade aan zijn auto. De auto van de doorrijder betreft een lichtkleurige personenauto, deze auto moet schade aan de linker voorzijde hebben opgelopen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-046535)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --