Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Laatste twee overvallers ook aangehouden / Beemsterstraat (14/04/2006)

Donderdagochtend heeft de recherche van Bureau Opsporing Noord in een woning in Amsterdam nog twee verdachten aangehouden, in verband met de overval in de Beemsterstraat van afgelopen woensdag. Het betreft een 42-jarige vrouw en een 13-jarig meisje. De woensdag reeds aangehouden verdachten en die van gisteren, zullen zaterdagochtend voor een officier van justitie worden geleid.

Hieronder het persbericht van 13 april: Overvallers op heterdaad gearresteerd door omstanders / Beemsterstraat Woensdagmiddag arresteerden omstanders een 17- jarige jongen en een 18- jarige vrouw na een overvalpoging in de Beemsterstraat. De twee werden aan de gealarmeerde politie overgedragen en ingesloten. Het slachtoffer, een 68-jarige vrouw en eigenaar van een winkel, raakte gewond. De recherche van District Noord onderzoekt de overval.

Rond vier uur liepen drie vrouwen en een man de winkel in. Zij deden zich voor als klant maar bleken al snel minder goede bedoelingen te hebben. De jongen probeerde geld weg te nemen maar toen dit mislukte liep de diefstal uit de hand. Het slachtoffer werd met een hard voorwerp op het hoofd geslagen en wist met een hoofdwond de winkel te ontvluchten. Op straat trok het slachtoffer met luid gegil de aandacht. Een agente in privétijd die op het gegil afkwam sloeg meteen alarm. Zij lichtte de politiemeldkamer in, gaf signalementen door en vroeg om een ambulance. Omstanders wisten vlakbij de Edammerstraat twee van de vier vluchtende overvallers in te rekenen. Het slachtoffer moest voor behandeling van een hoofdwond naar een ziekenhuis.

De recherche sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.