1e persbericht van vrijdag 14 april 2006

Eindhoven, 14-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Actie politie Stratum/Gestel

De politie van Stratum/Gestel heeft donderdag een actie gehouden om openstaande geldboetes te innen en mensen aan te houden die nog een gevangenisstraf hadden openstaan. Bij de actie werden vier personen aangehouden en ingesloten. Zij hadden bij elkaar nog 253 dagen gevangenisstraf tegoed. Er werden 48 openstaande geldboetes geïnd, voor in totaal een bedrag van ongeveer 4500 euro. De politie gaat het komende jaar vaker dit soort acties houden.

Eindhoven: Politie houdt verdachte diefstal aan

Donderdagochtend rond 11.30 uur is in zijn woning in Gestel een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van goederen bij een woningrenovatieproject op zondag 26 maart (zie 1e persbericht zondag 26 maart). Bij de bouwplaats werd een trilplaat weggenomen. Een tweede verdachte werd eerder al aangehouden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling

In de Regent is donderdag rond 19.15 uur een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij vernielde een brandalarm en veroorzaakte een vals alarm. De man was onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het bureau en de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor poging diefstal en vernieling

Op het Stratumseind is vrijdagochtend rond 3.00 uur een 18-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij probeerde eerder die ochtend een greep in de kassa te doen bij een horecagelegenheid. Bij het verlaten van het pand gooide hij een bromfiets om die daardoor beschadigd raakte. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijzen in

De politie heeft de rijbewijzen ingenomen van twee automobilisten.
* Op de Groenewoudseweg werd donderdagavond rond 23.00 uur een 54-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,90.

* Een 47-jarige Eindhovenaar werd vrijdagochtend rond 1.30 uur op de Kruisstraat aangehouden. Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,75.

Beide automobilisten kregen ook een proces-verbaal.

Eindhoven: Meisje gewond bij aanrijding

Een 14-jarig meisje uit Eindhoven is donderdagavond kort na 18.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Fransebaan/Oude Bossche Baan. Toen ze op haar fiets op het fietspad van de Oude Bossche Baan reed, kreeg ze op de kruising geen voorrang van een 23-jarige Eindhovense automobilist die op de Fransebaan reed. Het meisje is na de botsing met een gebroken schouder en een hersenschudding opgenomen in een ziekenhuis.

Bakel: Inbraak in twee woningen

Donderdag is ingebroken in twee woningen aan het Clausplein. Daarbij zijn sieraden en geld meegenomen. Het is nog onduidelijk hoe de inbraken hebben plaatsgevonden; er is bij de woningen geen inbraakschade ontdekt.

Bergeijk: Rookwaar gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Broekstraat is een nog onbekende hoeveelheid rookwaar weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 3.00 uur. Een toegangsdeur van de zaak is opengebroken.

Bergeijk: Politie pakt lastige bromfietser op

De politie heeft donderdagavond rond 21.30 uur een 33-jarige man uit Vessem aangehouden op de Hoek. Surveillerende agenten zagen hem daar slingerend op een brommer rijden. Zijn passagier had geen helm op. Toen de agenten de mannen aanspraken, begon de man uit Vessem hen uit te schelden. Eén van de agenten kreeg bovendien een schop tegen een been. De man werd vervolgens onder verzet aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat hij daar weigerde mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef, is zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt. De passagier, een 27-jarige man uit Bergeijk, kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Bergeijk: Politie houdt verdachte heling aan

In zijn woning in Bergeijk heeft de politie donderdagavond rond 21.20 uur een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Hij had een gestolen mobiele telefoon in zijn bezit. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Someren: Inbraak in woning

Vrijdagnacht rond 3.55 uur is ingebroken bij een woning aan de Kanaaldijk Zuid. Een grote ruit aan de voorkant van het huis werd vernield. Een laptop werd weggenomen.